2016'nın En Dikkat Çeken 10 Robotu [galeri]

Ev Temizliği Yapan Robot: Atlas


Atlas-03-660x371@2x


Google bünyesindeki Boston Dynamics tarafından geliştirilen Atlas her geçen gün yeni yeteneklere kavuşuyor. Atlas artık insansı bir şekilde fırçayla yeri süpürmek gibi işlevlere sahip.



Şekil Değiştiren Robot Manken


animation (1)

Hong Kong Polytechnic Üniversitesi‘nde geliştirilen şekil değiştiren robotik manken, kısa süre içinde her beden ölçüsüne uygun hale gelebilmesiyle alışverişte devrim yapabilecek nitelikte bir ürün.



Gerçeğe En Yakın İnsansı Robot: Sophia


hrsoph800-728x410

Hanson Robotics’in insansı robotu Sophia görenleri şaşkına çeviriyor. 19 Nisan 2015 tarihinde aktif hale getirildiği belirtilen robota ilham verenlerse Audrey Hepburn ve Hanson’un eşi olmuş. Patentli silikondan yapılan gerçeğe yakın bir teni olan ve 62 yüz ifadesi gösterebilen Sophia çevresinin de oldukça farkında.



Disney’den İnsanları Taklit Eden Robot


2f6795eb6dc57297ad957af12805c8fa

Disney Research tarafından üretilen robot, insanlarla kurduğu etkileşim çerçevesinde yaşamsal faaliyetlerini devam ettirebiliyor. Çocuk kullanıcılara bir oyun arkadaşı niteliğinde hizmet eden robot, çocuklar ile birlikte müzik aleti çalabiliyor, çocukların hareketlerinin bütünüyle aynısını eş zamanlı olarak tekrar ediyor.



Realistik Çinli Robot: Jia Jia


robot1_2802867a

Çin Teknoloji ve Bilim Üniversitesi, Jia Jia isimli yeni robotunu lanse etti. ScarJo robotuna göre çok daha insansı görünen robot, konuşabiliyor ve gerçek insanlarla etkileşime girebiliyor.



Hizmetçi Robot Asus Zenbo


asus-zenbo-1500x1041

Asus, Zenbo adlı robotuyla herkesi şaşırtmayı başardı. Ev işlerine odaklanan yeni robotun fiyatı da tanıtım etkinliğinde açıklandı. Ailenin bir parçası olmayı amaçlayan Zenbo robotun yetenekleri saymakla bitmiyor.



Dövme Yapan Robot: Tattoue


dovme-robotu-bilisimveteknik-com


Robotlar insanların ellerinden işlerini almaya devam ediyor. Daha önceden pek çok farklı sektörde kendine yer edinen robotlar, şimdi de dövmeciliğe sardılar. Daha önceden bir 3D yazıcıyı küçük takviyeler ile dövme makinasına dönüştüren Pierre Emm ve Johan da Siveira ikilisi, bu kez işi büyüttüler.



50 Bin Dolarlık Scarlett Johansson Robotu


scarjo-bilisimveteknik-com

Hong Kong'ta yaşayan 42 yaşındaki bir tasarımcı, 50 bin dolar harcayarak ünlü oyuncu Scarrlet Johansson'ın robotunu yaptı. Robot, bazı sorulara yanıt verebiliyor.



Hyundai'dan Crysis’teki Nanosuit Gibi Giyilebilir Robot


CiV_Ej6WUAAo6M5

Hyundai, başta üretim ve askeri koşullar olmak üzere birçok sektörde kullanılmak amacıyla giyilebilir robot geliştirdi. Bu robotun giyen kişilere ekstra güç sağladığı belirtiliyor.



Yangın Söndüren Robot: TAF 20


taf20-in-action.jpg

Yeni türbin destekli itfaiye robotu, TAF 20 adıyla Avustralya eyaleti olan Yeni Güney Galler bölgesinde kullanılmaya başlandı. Sydney Acil Servisler Başkanı David Elliott ve itfai olaylar Komisyoneri Greg Mullins tarafından duyurulan robot, özellikle itfaiyecilerin girmesi çok tehlikeli olan yerlere gönderilecek.

Yorumlar