ARQ Film İncelmesi

Robie Amell dediler, Netflix dediler, bizde tamam dedik izledik. Bizce ARQ bu senenin başarılı bilim kurgu yapımlarının arasında yerini almayı başardı. Beklenmedi Robie Amell performansı ve konu derinliği filmi 'olmuş' dedirtiyor.


Öncelikle film 'time loop' (zaman döngüsü) olayını çok güzel işlemiş. Kurgu çok güzel. Konu yavaş yavaş açılmaya başlıyor. Film size olayı, hikaye orijinini falan yavaş yavaş yediriyor. Neyse anlaşılan spoiler vermeden daha fazla yazamayacağım. Ayrıca oyunculuklarda beklenmedik derecede iyiydi. Bundan sonrası spoilerlı. O yüzden filmi izlemeyenler hemen çekip gitsin.


arq-bilisimveteknik-com



[vc_row][vc_column][vc_text_separator title="SPOILER'LI ALAN"][/vc_column][/vc_row]


Film post-apokaliptik bir evrende geçiyor. İşte bir şeyler olmuş. Dünya'nın hakimiyeti Torus isimli bir şirkette. Bir de bu şirkete karşı kurulmuş Block isminde bir direniş örgütü var. Böyle bir evrende bir adamın yatakta sevgilisiyle uyanmasıyla film başlıyor. Sonra olaylar gelişiyor, ölüyor ve tekrar uyanıyor. Aynı şekilde bi daha ölünce adam olayı çakıyor. Bu şekilde film boyunca dokuz döngü yaşıyorlar.


Neyse, yani senaryo daha önce çok işlenmemiş konularla zenginleştirilmiş ve gayet tatmin edici. Film zaten döngülü bir olay işlediği için tam bitmedi. Filmi devam filmine çok müsait bir yerde bıraktılar. Sanki Sherlock gibi uzun soluklu bir dizi izliyorum gibiydi.



Diyaloglar çok mükemmel seçilmişti. Hiç filling konuşma izlemiyorsunuz. Hepsi konuyla alakalı, bilmediğimiz herşeyi vayaş yavaş veriyor. Film bittikten sonra arkasında çok az delik noktalar bırakıyor.


arq_03-2040-0Robie Amell'in artık çocukluktan çıktığını görüyoruz. The Flash yada The Tomorrow People'daki ucuz rollerini çok geride bırakmış. Bir parça kuzeni Stephen Amell'e benziyor oyunculuğu. Rol arkadaşı Rachel Taylor'dan daha tecrübesiz olmasına rağmen ondan daha iyi oynadığını düşünüyorum. Aynı zamanda Rachel Taylor da fena değildi.


Sonuç olarak film düşük bütçeyle öekilmiş bir Netfliz filmi. Evren çok güzel kurgulanmış. Karakterler ve oyunculuklar güzel. Konu güzel işleniyor. Ayrıca ben filmi Türkçe dublaj izledim. Seslendirme de çok güzeldi. Kısacası film iyi bir deneyim yaşatıyor. Bence izleyin.

Yorumlar