10 Yerli Üretim Milli Gururumuz

Yerli Tank: Altay


yerli-tank-altay_bilisimveteknik-com

2017'de seri üretime geçilecek olan yerli tankımız Altay dünya standartlarında üst seviyelerde bulunuyor. 1500 beygirlik motoruyla saatte 90 km hıza ulaşabilen tank Tümosan ve Roketsan gibi şirketler tarafından geliştiriliyor.


120mm'lik 55 kalibre yivsiz top atabilen Altay tankı 3 km menzildeki hedefleri vurabiliyor. Son olarak yakın bir zamanda meşhur savaş oyunu Armored Warfare'a katılan tankımız böylece kendini tüm dünyaya duyurmuş oldu.



Yerli Tabanca: MC 28 SA


yerli-tabanca_bilisimveteknik-com

Nato kriterlerinden 6 noktada daha iyi tasarlanmasıyla ortaya çıkan yerli silahımız MC 28 SA GİRSAN Silah Sanayi tarafından geliştiriliyor. 10 bin atışlık Nato silah atış ömrü testini 60 bin atış ile 6'ya katlayan silahımız


gövde ve şarjör grubu aynı kalacak şekilde 9 milimetreden 40 kalibreye geçiş yaparak yine kendi alanında dünyada bir ilki başarmakta.



Yerli Transformer: Letrons


letrons_bilsimveteknik-com

Son günlerde çok konuşulan ve bir ilke imza atan Letron firması ülkemizin yeni gururu olmaya aday. BMW otomobilden ürettikleri gerçek boyurlardaki transformer ile dünya genelinde gündeme oturmayı başaran firma ürettikleri cahazı geliştirme aşamasında.



Yerli İşletim Sistemi: Pardus


pardus_bilsimveteknik-com

Tubitak tarafından geliştirilen yerli işletim sistemi Pardus Linux sistemli bir altyapıya sahip. Son yapılan açıklamalara göre HAVELSAN, yerli işletim sistemimiz Pardus'un savunma sanayisinde kullanılması için çalışmalaran başladığı duyurdu.



Yerli Otomobil


yerli-otomobil_bilisimveteknik-com

Şu an için ismi ve modelleri belli olmayan yerli otomobilimiz yakın zaman içerisinde modellerinin tanıtımını yapacak. Şu an için  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın TÜBİTAK ile birlikte ortak yürütülen yerli otomobil 2018 İstanbul Autoshow'da tanıtılması, 2020 yılında ise seri üretime geçilmesi bekleniyor.



Yerli Teleskop


yerli-teleskop_bilisimveteknik-com

FMV Işık Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi tarafından geliştireceği, tamamen yerli bir teleskop projesi geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Teleskop Doğu Anadolu Gözlemevi kapsamında 4 m çapında ve Hubble Uzay Teleskobundan 7 kat daha fazla çözünürlüğe sahip olacağı belirtiliyor. Projenin 2019 yılında tamamlanıp hayata geçirilmesi planlanıyor.



Yerli Eğitim Uçağı: Hürkuş


yerli-egitim-ucagi_bilisimveteknik-com

Ünlü pilotumuz Vecihi Hürkuş anısına adı verilen eğitim uçağımız Hürkuş yakın bir zaman içerisinde alanında standartlaşmış kriterlere uygun olduğunu kanıtlayan ve uluslararası geçerliliği olan 'Tip' sertifikasını aldı. Aynı zamanda yaklaşık 8 ay önce 9 bin metreden dalışa geçerek saatte 659 km hıza ulaşarak kırdığı rekorile gündeme gelmişti.



Yerli mini bilgisayar: Poyraz


mini-bilgisayar-poyraz_bilisimveteknik-com

Yılda sadece 3 ₺'lik elektrik sarfiyatı ile öne çıkan Poyraz, yerli AR-GE firması Bilims tarafından tasarlanmakta. Kredi kartı boyutlarında geliştirme projeleri için üretilen bilgisayar bünyesinde yine yerli Pardus işletim sistemini barındırıyor.



Yerli hava savunma füzesi: Hisar


hisar_bilisimveteknik-com


ROKESAN tarafından geliştirilen yeni savunma füzelerimiz Türk Silahlı Kuvvetlerin yeni dostları olmaya aday. HİSAR-A 10 +km, HİSAR-O 16 +km olmak üzere üretilen füzeler sabit ve döner kanatlı uçaklara, insansız hava araçlarına, seyir füzelerine, havadan karaya atılan füzelere karşı etkili olabiliyor.



BONUS Yerli efsane dizi: Leyla ile Mecnun


Leyla ile Mecnun Türk dizi tarihinin gelmiş geçmiş en efsane dizisidir desek çok abartmış olmayız herhalde. IMDB gibi platformlarda 9.2 puanla Dünya sıralamasında Hannibal ve Spartacus gibi yapımları geride bırakan bir yapımla gönülden gurur duyuyoruz.


leyla-ile-mecnun-bilisimveteknik-com

Yorumlar