Beyin Yakan Filmler #1 [liste]

Bu yazı serimizde akıllara durgunluk veren, beyin hücrelerinizi teker teker yakan, anlamak için soğuk ter dökeceğiniz bir dizi filmi sizler için paylaşıyoruz. Bu tarz akıl yorucu filmleri sevenler için çok güzel bir liste sizlerle...



Kayıp Otoban


Kayıp Otoban - Beyin Yakan Filmler


Bu filmi anlamak için çok uğraşacaksınız. Zira filmi yapanlar kimse anlayamasın diye çok uğraşmış. Hatta filmin yönetmeni bile filmi çektikten sonra benim bile anlamadığım yerler var demiş. 1997 yapımı bu yapım beyninizde hücre falan bırakmayacak.



Revolver


Revolver - Beyin Yakan Filmler


Baş rolde Jason Statham abiyi izlesek de filmin sonuna kadar ne yapıyo bu adam demekten kendinizi alamayacaksınız. Nereye çıkacak bu olaylar, nolcak şimdi gibi sorular kafanızda kalıyor. Bence film bitince bu sorulara tam cevap vermiş olmuyor. Film bazı kaynaklarda 'Tabanca' olarak geçiyor. Tavsiyem, film bitince bi Google'da aratmak.



eXistenZ


eXistenZ - Beyin Yakan FilmlerBu filmde ise Jude Law abinin gençliğinin saçma sapan, hiç anlam veremediğimiz şeylere nasıl bulaştığını izliyoruz. Filmin sonunda herşey bağlanıyor gibi.



13. Kat


13. Kat - Beyin Yakan Filmler

Bu filmi her ne kadar anlamakta güçlük çekseniz bile aslında türünün güzel diyebileceğimiz örneklerinden. Film bi noktada bazı şeyleri anlatmadan önce siz davayı çakarsanız eğer filmin çok hoşunuza gideceğinden eminiz.

Zindan Adası


Zindan Adası - Beyin Yakan Filmler

Film baştan sona bir Leonardo Di Caprio performansı. Filmin kendisi çok büyük bir twist. Bi noktaya kadar hiçbir şey tahmin edemeyeceğinizi garanti ederiz.

Yorumlar