FLIR Duo: Dünyanın İlk Termal Aksiyon Kamerası

Termal kameralarıyla biline Amerikalı şirket FLIR dünyanın ilk termal çekim özellikli aksiyon kamerası FLIR Duo'yu tanıttı.


Her geçen gün yaygınlaşan aksiyon odaklı cihazlara yeni bir yenisi ekleniyor. Drone'larla çekip yapma zevkinizi bir üst seviyeye taşımaya aday olan cihaz termal çekim özelliğiyle gönlünüzde taht kurmaya hazır.



Drone'lar Odaklı Bir Aksiyon Kamerası


Daha çok drone'lara odaklı üretilen FLIR Duo DJI gibi popüler drone'larla uyumlu çalışmakta. İki adet sensör bulunduran kamera, biriyle 160x120 termal görüntü elde ederken, diğeriyse 1080p kalitede videolar çekmenizi sağlıyor. Yani normal bir aksiyon kamerasının termal görüntüleme özelliğiyle güçlendirilmiş hali diyebileceğimiz cihaz drone meraklılarının gözdesi olmaya geliyor.


FLIR Duo - Bilişim ve Teknik

İki Ayrı Modelle Geliyor


Bütün bunlara ek olarak Duo R olarak üretilen ikincil modelde ise radyomanyetik sıcaklık ölçümü özelliği bulunuyor. Bu konuda da bir ilki başaran şirket ayrıca kamera sensörlerinin ikisinin aynı anda çalışmasına izin veriyor. Yani bir görüntüyü hem termal hem de normal olarak iki ayrı şekilde çekebiliyorsunuz.



Fiyatı ve Diğer Özellikleri


Son olarak FLIR Tools adlı yazılımla çektiğiniz videoların analizini yapabiliyorsunuz. FLIR Duo ve FLIR Duo R sırasıyla 999 $ ve 1299 $ fiyat etiketiyle piyasaya sunuluyor.

Yorumlar