Agents of SHIELD 4.Sezon 15.Bölüm İncelemesi

Son bir kaç bölümle biraz kaliteyi kısan Agents of SHIELD son bölümüyle yine ağzımızı açık bırakmayı başardı. Son yaşanan olaylar yeni bir Story Arc'ın başladığını gösteriyor.


Heroes ve Fringe hep en sevdiğim dizilerden olmuştur. Çünkü diziler bir çaresizlik havasını tüm sezonlar boyunca devam ettirdiler. Agents of SHIELD'da da o havayı hissedebiliyorum. Hele bu son bölüm ne kadar çaresizdi ya. Eğer son bölümü hala izlemediyseniz koşun izleyin. Sonra burada buluşalım.


[vc_row][vc_column]



[vc_text_separator title="SPOILER'LI ALAN" border_width="5" ]


[/vc_column][/vc_row]

Evet bu bölüm Daisy ve Jemma'nın çaresizlikler içinden nasıl kaçacağını hepimiz yüreği elinde izledik. Agents of SHIELD haftalık twistini yaparak önce Fitz ile Jemma'nın robot olmadıklarını zannettirdi. Halbuki robot olmayan Daisy ile Jemma imiş.




Daisy'nin Coulson ve Mack'in LMD'leriyle dövüşme sahnesi efsaneydi. Tam bu sefer sıkıştı derken yaptı Quake'liğini. Ayrıca Clark Greg ve Henry Simmons'ın LMD rolleri süper olmuş. Bir de sezonun başında May 4-5 ajan eğitiyordu. Onlar sanki sezonda yeni ajanlar olarak karşımıza çıkacak gibiydiler. Ama bu bölümde karşılaştık.


Diğer beklenmeyen bir sahnede Aida'nın Radcliffe'e ihaneti oldu. Aida bizim de birkaç bölümdür düşündüğümüz, "kendinle çelişiyosun, yeter yat uyu hadi" eylemini sonunda gerçekleştirdi. Şu an tüm kontrol tamamen Aida'ya geçmiş oldu.



Bölümün en etkileyici yeri finaliydi. Daisy Framework'e girdi ve tamamen farklı bir evrene dahil oldu. Coulson'un öğretmen, Mack'in mutlu aile babası, Fitz'in iş adamı olduğunu, Jemma'nın ölü olduğunu ve kendisinin de Ward ile evli olduğunu gördük, May ise Shield yerine Hydra'nın var olduğu gerçeklikte ajanlığına devam ediyor. Ward twisti çok güzeldi ya. Kendi dahil herkes Lincoln beklerken Ward çıkması ayrı bir şey oldu. Ward kısada olsa diziye tekrar dahil olsa süper olur.



Ayrıca bir de bir sonraki bölümün logosu var. Logoda sizinde görebileceğiniz gibi Agents of Hydra yazıyor. Yani bir sonraki bölümün Daisy'nin tamamen Framework'teki maceralarını izleyeceğiz gibi. Sezonun bitmesine 7 bölüm kala başlayan bu yeni Story Arc daha çok Framework'ten kurtulma odaklı olacak gibi. Ayrıca bir de Aida'nın Rus için planları var gibi.


beyin yakan

Yorumlar