Beyin Yakan Filmler #2 [liste]

Bu yazı serimizde beyin yakan, akıllara durgunluk veren, anlamak için soğuk ter dökeceğiniz bir dizi filmi sizler için paylaşıyoruz. Bu tarz akıl yorucu filmleri sevenler için çok güzel bir liste sizlerle...



The Jacket


Başarılı bir film olan The Pianist'ten tanıdığımız Adrian Brody abimizin bu filmdede başına gelmeyen kalmıyor. Keira Knightley'in eşlik ettiği filmde zaman yolculuğu teması işleniyor. Bununla beraber filmi izlerken ne, nasıl, bu hangi zaman gibi soruları çok soracaksınız?



Mr. Nobody


Jared Leto'nun mükemmel oyunculuğuyla çok büyük çıkış yakaladığı bu film aynı kişinin farklı zaman çizgisinde, farklı gerçeklikte yaşadığı bir çok hayatı konu alıyor. Yani hayatımızda önümüze çok gelen sağ mı sol mu yada bu mu şu mu gibi durumlara hem sağ hem de sol olarak devam etmiş, çok beyin yakan durumlara kendini sokmuş bu abimize filmde başarılı Alman oyuncu Diane Kruger eşlik deniyor.



Enemy


İzlediği bir filmde kendine çok benzeyen birini gören Jack Gyllenhaal abimiz olayın peşine düşer ve kendisini bulur. Sonra onun kendisi olduğuna kanaat getirir ama bu sefer asıl kendisi kimdir. Film bir süre normal ilerliyormuş gibi görünse de bir noktadan sonra çok beyin yakan bir hal alıyor. Filmde Jack abimize Now You See Me'den tanıdığımız Fransız aktris Mélanie Laurent ve Sarah Gadon yer alıyor.



ARQ


Netflix'in 2016'da ürettiği bir çok kaliteli yapım arasında yer alan ARQ günümüzde daha yeni yeni işlenmeye başlanan 'time loop' yani zaman döngüsü temasını işliyor. Daha çok dandik genç yapımlarında yer alan Robbie Amell'in çok iyi iş çıkardığı bu filmde kendisini Rachael Taylor eşlik ediyor.



Identity


beyin yakan

İlk başlarda normal bir hikayeymiş gibi görünmesine rağmen sonradan aşırı derecede beyin yakan bu yapımda 2012 filminden tanıdığımız John Cusack abinin aslında filmin baş rolü olmadığını anlıyoruz. Yağmurlu bir gecede bir motelde sıkışan 11 kişinin garip bir noktası vardır. Filmde John abiye daha çok aşk filmleriyle tanıdığımız Amanda Peet eşlik ediyor. bu filmi sakin bir halde izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Yorumlar