Marvel Sinematik Evreni’ni Dizilerle Takip Etme Rehberi [dev dosya]

Marvel 2008 yılında teker teker karakter filmleri çekmek yerine ortak evren mantığında tüm karakterlerin bir arada olacağı yeni Marvel Sinematik Evreni'ni başlattı. Kısaca MCU olarak adlandırılan proje ile çok büyük bir işe girşen Marvel geçtiğimiz 9 yılda gerçekten büyük işler yaparak büyük paralar kazandı.


Peki bu evrene dahil olan filmleri, dizileri, kısa filmleri ve mini dizileri hangi sırayla izleyeceğiz? İşte bu sorunun cevabı aşağıdaki dev dosyamızda. Sıralamayı oldukça objektif yapmaya çalıştık. Sıralama daha çok zaman çizelgesi tabanlı.



1.Evre


The First Avenger


Marvel Evreni


The Firs Avenger MCU'nun ilk filmi değil yalnız zaman çizelgesine göre 1940'larda geçtiği için birinci sıraya koyuyoruz. Film Captain America'nın origin hikayesini anlatıyor.



Agent Carter [kısa film]


The Firs Avenger'ın DVD'si ile birlikte gelen kısa film çok bilinmiyor. Agent Carter'ın solo hikayelerinin başladığı kısa film bu sırada izlenebilir. Yalnız bundan sonra gelecek Agent Carter dizisinin birinci sezonu bu filmin ortasında geçiyor.



Agent Carter


Marvel Evreni


The Firs Avenger'ın bittiği yerden başlayıp iki sezona sahip dizi Agent Carter'ın maceralarını konu alıyor.



Iron Man



Günümüzdeki Marvel hikayeleri bu filmde Tony Stark'ın kendine demir zırhını yapmasıyla başlıyor. Ayrıca Tony Stark, Pepper Potts ve Phil Colson karakterleri ilk olarak bu filmde görünüyor.



The Incredible Hulk



Hulk'ın hızlı bir şekilde orginine değinip sonra Emil Blonsky ile olan savaşını konu alan film aslında MCU ile çok bir alakası yok. İzlemezseniz çok bir şey kaybetmezsiniz.



The Consultant



Phil Coulson'un Jasper Sitwell ile The Incredible Hulk'ın after-credits sahnesindeki sahne hakkında konuştuğu kısa film.



Iron Man 2



İlk Iron Man filminin devamı niteliğindeki film, Tony Stark abimizin Ivan Vanko ile kapışmasını konu alıyor. Bu filmde Natasha Romanov, nam-ı diğer Black Widow karakteriyle karşılaşıyoruz.



A Funny Thing Happened on the Way to Thor’s Hammer



Bu kısa film Iron Man 2 filminde New Mexico'da işim çıktı diyerek Thor'un çekicine bakmaya giden Coulson abimizin yolda başından geçen komik bir hikayeyi konu alıyor.



Thor



Kısaca Thor'un origin hikayesini anlatan filmde Thor, Loki ve Jane Foster karakterleriyle tanışıyoruz.



The Avengers




Thor'dan hemen sonraki olayları konu alan film ile 1.Evre tamamlanmış olur.

 

Yorumlar