Popüler Fon Toplama Sitelerinde Bu Hafta: 19.02.2017

Bu yazı dizimizde her hafta popüler Kickstarter ve Indiegogo gibi popüler fon toplama sitelerinde boy gösteren yeni teknolojileri inceliyoruz.



LINC: Akıllı telefonunuz artık bir telsiz


Indiegogo


Indiegogo platformunda boy gösteren aksesuar modüler yapısıyla dikkat çeken Motorola Moto Z'yi bir telsize dönüştürüyor. Bildiğiniz gibi Moto Z kolayca takılabilir Mods isimli aksesuarlarla birlikte pazarlanıyor. Fantom Dynamics tarafından geliştirilen Mod, Indiegogo'da 12 bin dolarlık hedefinin %36'sını toplamayı başardı.


Indiegogo



Özellikleri


22 radyo kanalıyla uyumlu olan LINC, 6,5 km gibi yüksek bir menzile sahip. Ayrıca 1500 mAh kapasiteli batarya ile gelen cihaz 20 saate kadar kullanım süresi sunuyor. LINC, SOS özelliği sayesinde acil durumlarda seçtiğiniz bir kişiye acil durum sinyali gönderebiliyor. Son olarak 99 dolar ödeyerek cihazı ön sipariş yapabilirsiniz.



Sentinel: Polisleri yarı otonom yardımcı robotu


Indiegogo


Polislerin sağ kolu olmayı hedefleyen bu robot projesi Indiegogo platformunda çok ilgi görüyor. Basit bir robot taşıttan çok fazlası olan Sentinel 2,13 metre yükseliğe kadar yükselebilen mekanizması sayesinde polisleri oturuduğu yerden ehliyet ve ruhsat kontrolü yaptırabiliyor. Trapezium Technologies şirketi tarafından gelişitirilen robot 7500 dolarlık hedefinin şu an için %5'ini toplamış durumda.


https://youtu.be/myvMXXZP4LY

Özellikleri


3D yazılarla üretilen ayrılabilir gövde yapısına sahip Sentinel yükselebilen mekanizması üzerinde bir ekrana sahip. Ekranla birlikte 170° çekim açısına sahip olarak gelen kamera polis ile ilgili kişi arasında görüntülü diyaloğa el veriyor.


En iliginci ise robot bünyesinde bir alkol testi için nefes analiz cihazı bulunduruyor. Böylece artık polisler tehlikeli durumlarda arabalarından çıkmadan rahatça kontrol edebilecekler.



Muzo: Gittiğiniz heryerde gürültüye son


Indiegogo


Muzo nerede olursanız olun etraftaki gürültüyü azaltarak size sessiz bir ortam sağlayacağını vadeden bir cihaz. Hem Indiegogo hem de Kickstarter'da fon toplayan cihaz daha önce hiç karşılaşmadığımız bir yeniliği bizlere vadediyor.


Sessizlik, uyku modu ve gizlilik modu olmak üzere üç farklı özelliğe sahip olan Muzo etraftaki titreşimleri toplayarak koyduğunuz yüzeye aktarıyor. Taşınabilir yapısıyla cihaz sizi her yerde sessizliğe ulaştıracak.


Indiegogo'da toplam 1.7 milyon dolar ve Kickstarter'da toplam 532 bin dolar gelir elde eden Muzo 159 dolar artı kargo ücreti ödeyerek ön sipariş edilebiliyor. Muzyo'ya Kickstarter'da bu bağlantıdan, Inidegogo'da ise buradan ulaşabilirsiniz.



ChargeWrite: Aşırı ultrafonksiyonel kalem


Indiegogo


Başlıktan da anlaşılabileceği üzere bu kalem çok farklı özelliklere sahip. Bir kalem, bir dokunmatik ekran kalemi, bir powerbank ve bir USB bellek bir arada. Cihaz Indiegogo'da hedefini neredeyse beşe katlamış durumda.



Özellikleri


İki ayrı modeli bulunan kalem ChangeWirte modeliyle 1000 mAh'lik bir bataryayı bizlerle buluşturuyor. ChangeWrite+ modelinde ise 650 mAh'lik bir bataryanın yanında 16 GB depolama alanına sahip bir USB bellek yer alıyor. Ayrıca microUSB ve Lightining portlarının ikisiyle uyumlu cihaz siyah ve mavi iki farklı mürekkep seçeneği sunuyor.


Cihazın Indiegogo sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.



GPD Pocket: Cepte taşınabilen dizistü bilgisayar


Indiegogo


Minimalist tasarımıyla dikkat çeken GPD Pocket dizistü bilgisayarlarda taşınabilirliği yeniden yorumluyor. Normal bir Windows laptoptan farkı olmayan bilgisayar Indiegogo'da hedefinin 6 katı daha fazla fon toplamış durumda.


[masterslider id="89"]



Özellikleri


7.1×4.2 inç boyutlarına sahip cihaz Windows yada Ubuntu olmak üzere iki farklı modelle geliyor. İşlemci noktasında Atom x7-Z8700 kullanılan cihaz 4 GB RAM'e yer veriyor. GPD Pocket 7 inçlik ekranında 1080p çözünürlük sunuyor. Ayrıca küçük boyutlarına rağmen cihaz üzerinde bir USB 3.0, bir USB-C, bir HDMI ve bir tane de 3.5 mm kulaklık girişine sahip. Ayrıca cihaz 12 saatlik pil ömrüyle gün sonuna kadar sizi yüzüstü bırakmayacağını vadediyor.


Cihazın buradan ulaşabileceğiniz Indiegogo sayfası üzerinden 400 dolar ödeyerek ön sipariş edebilirsiniz. GPD Pocket haziran ayından itibaren sahiplerine ulaşmaya başlayacak.

Yorumlar