Samsung Flow: Windows 10'a Parmak İziyle Giriş Dönemi Başlıyor

Samsung Flow isimli uygulama sayesinde yeni model Samsung telefonların parmak izi okuyucusu sayesinde Windows 10 bilgisayarlarına giriş yapabilecekler.


Teknoloji her geçen gün hayatımıza bir kolaylık kazandırıyor. İşler kolaylaşıyor, daha çok çalışmaya yada daha çok eğlenmeye daha fazla zaman kalıyor. Akıllı telefonların gelişmesiye etrafımızdaki bir çok kontrol elimizde yada cebimizde yer alıyor. Oturduğunuz yerden akıllı cihazınız sayesinde bir çok şeyi açıp kapata bilir yada farklı basit kontrollerde bulunabilirsiniz. Bunun temelinde teknolojinin her şeyi bir şeyde toplama mantığı yatar.


Bu noktada parmak izi okuma teknolojilerinin çok büyük rolü var. Parmak izi okuma hem sizin siz olduğunuza erişme hem de sadece dokunarak bazı şeyleri eyleme geçirme noktasından büyük öneme sahip. Bu açıdan akıllı telefonlar olsun bir çok teknoloji parmak izi okuma teknolojisiyle birlikte geliyor. Daha yeni geride bıraktığımız CES 2017 fuarında tanıtılan parmak iziyle açılan akıllı kilit BenjiLock bunu kanıtlar nitelikte.



Parmak İzinde Yeni Bir Dönem Başlıyor


Bunun farkında olan Samsung, Galaxy TabPro S hibrid bilgisayarı için geliştirdiği Samsung Flow özelliği sayesinde yine belli Samsung model telefonlarınızın parmak izi okuyucusu ile parmağınızı dokunarak bilgisayarınıza giriş yapmanızı sağlayacak. Samsung Flow uygulamasında önce kullanıcı belirleniyor ve sonrasında parmak izi tanımlanıyor. Sonrasında bu bilgiler Windows 10 bilgisayarınızla eşleştiriliyor.


Samsung Flow


Yalnız bu özellikten sadece TabPro S sahiplerinin faydalanabilecek olması başkalarını rahatsız etti. Samsung'a gelen yoğun tepkiler neticesinde şirket resmi açıklamasında bu uygulamayı tüm Windows 10 tabanlı bilgisayarlara açacaklarını belirtti.


Eğer bir TabPro S kullanıcısı değilseniz Windows 10'un Nisan ayında gelecek güncellemesini (Creators Update) beklemek zorundasınız. Güncelleme sonrasında Windows 10 kullanıcıları uyumlu telefonların parmak izi okuyucusunu kullanarak bilgisayarlarına Samsung Flow üzerinden şifre girme derdi olmadan ulaşabilecek. Yalnız yine uyumlu telefon dediklerimiz de 2016 ve üzeri Samsung parmak izi okuyucusu bulunan telefonlar. Yani bir Galaxy A5 yada Galaxy S7 sahibi değilseniz boşuna sevinmenize gerek yok.


Samsung Flow


Apple gibi sadece benim cihazlarımı kullansınlar diyen Samsung geliştirdiği sisteme başka şeyler de eklemiş. Samsung Flow uygulaması sadece giriş yapmakla kalmıyor. Telefonunuza gelen bildirimleri tabletinizden kontrol edebilir ve iki cihaz arası içerik alışverişi yapabilirsiniz. Bununla beraber Galaxy telefonunuzda açtığınız bir mobil erişim noktasına tabletinizi şifresiz kolaylıkla bağlayabilirsiniz.



Parmak İzi Teknolojisi Tekrar Yükseliyor


Aslında bilgisayarlara parmak iziyle giriş yapmak yeni bir teknoloji değil. Bundan 10 sene önce bile dizüstü bilgisayarlarda parmak izi okuyucusu bulunuyordu. Yalnız her üreticinin üçüncü parti uygulamaları üzerinden sisteme giriş yapılabiliyordu. Daha sonralarında ise dizüstü bilgisayarlarda parmak izi okuyucusu popülaritesini yitirdi.




[caption id="attachment_7485" align="aligncenter" width="700"]Samsung Flow Synaptics'in ürettiği USB parmak izi okuyucusu[/caption]

Parmak izi teknolojisinin tekrar şahlanabileceğini sezen Microsoft Windows 10 ile beraber yerleşik parmak izi okuma yazılımı Windows Hello'yu tasarladı. Böylece dahili yada harici tüm parmak izi okuyucularla Windows'a girişi yapılabilir hale geldi. Yalnız bu noktada da parmak izi okuyucularının eksikliği karşımıza çıktı. Buna da Synaptics'in ürettiği USB parmak izi okuyucusu yardıma koşuyor. Bu küçük USB cihazı sayesinde herhangi bir Windows 10 bilgisayarınıza sadece parmağınızı dokunarak giriş yapabilirsiniz.


Samsung'un geliştirdiği Samsung Flow ve yakın zamanda karşımıza çıkan diğer parmak izi okuyuculu cihazlar parmak izi teknolojisinin tekrar ayağa kalkacağını gösteriyor. Samsung Flow daha başka teknolojilerin önünü açacaktır.

Yorumlar