Logan Film İncelemesi

Logan geldi çattı. İçimizde çok büyük beklentiler barındırdığımız filmi sonunda izledik. Birkaç cümle spoiler'sız düşüncelerimizi paylaştıktan sonra filmi derinlemesine inceleyeceğiz.


Film öncelikle en iyi X-Men filmi olmayı çok hak ediyor. Konu ve oyunculuk itibarıyla diğer filmlerden çok ayrılıyor. Bazı tüzel eleştirilebilecek noktaları olmasıyla beraber film çok güzel olmuş. Öncelikle film R-Rated olmasıyla çok büyük bir risk almıştı. Ama o yükün altından iyi kalmışlar görünüyor. Filmin arkasındaki isim olan Fox son zamanlarda gelen Deadpool, Legion ve son olarak Logan ile çok cesur adımlar atıyor. Ve bu adımlarında başarılı oluyor gibi gözüküyorlar.


Filmin birçok kitle tarafından sevileceğine inanıyorum. Çünkü filmde hem aksiyonu, hem duygusallığı hem de küçük küçük mizah kısımlarını çok güzel işlemişler. İşin içine o küçük kız dahil, Hugh Jackman ve Patrick Stewart'ın usta oyunculuğu karışınca ortaya çok güzel bir şey çıkmış. Neyse spoiler'sız bu kadar bahsedebiliyoruz.


logan



[vc_row][vc_column][vc_text_separator title="SPOILER'LI ALAN"][/vc_column][/vc_row]


Karakterler


Öncelikle karakterlere değinelim. İlk defa bu filmle X-Men sinematik evrenine dahil olan X-23 karakteri beklenilenden çok daha iyi olmuş. Çizgi romanların aksine ergen bir X-23 yerine daha küçük çocuk bir X-23 çok yerinde olmuş. Üzerine karakteri oynayan Dafne Keen mükemmel bir performans sergileyince karakterin geleceği hakkında çok ümitleniyorsunuz.


Diğer hoşumuza giden karakter ise tabikide Wolverine'in klonu X-24 oldu. Aslında filmde Wolverine'in karşına süper bir silah koymalarını bekliyorduk. Ama hiç fragmanlarda falan da çaktırma dan Wolverine'in karşısına yine Wolverine'i koymaları çok güzel olmuş.



Zaten Logan ve Charles Xavier karakterlerine diyeceğimiz bir şey. Oyuncular zaten usta işler çıkarmış. Bununla birlikte filmde Caliban karakterine de yer veriliyor. Açıkçası fragmanlardan Caliban'ın hangi konumda yer alacağı hiç belli değildi. Stephen Mercant abimizi genelde komik ve dandik roller almasıyla tanıdığımız için böyle derin ve duygusal bir filmde önemli bir rol alması değişik olmuş. Ama o da rolünün hakkını vermiş. Özellikle kendini feda ettiği sahne çok hoşumuza gitti.


Filmde hoşumuza gitmeyen tek karakter Narcos'tan Steve Murphy rolüyle tanıdığımız Boyd Holbrook abimizin canlandırdığı Pierce karakteri olmuş. Adam sanki biraz zorlama oynuyormuş gibi olmuş.



Kurgu ve Senaryo


Filmin kurgusu ve hikaye gidişatından kısaca bahsetmek gerekirse, genel anlamda hikaye güzel işlenmiş. Gidişatta bir kopukluk yoktu. Birkaç ince sahne güzel düşünülmüş. Mesala Charles'ın delirince kendini kontrol edemediği sahneler, filmin sonundaki adamantium kurşun detayı ve en sonundaki kızın hac işaretini yan çevirip X yapması filme çok güzel bir tat katmış.



Oyunculuklar


Filmin zaten en dikkat çeken rolü oyuncuların mükemmel performansları olmuş. Daha 12 yaşındaki ve ilk film deneyimi olan Dafne Keen nasıl öyle bir performans sergilemiş gerçekten insan hayret ediyor. Bu kızı ne kadar övsek az olur. O küçücük boyuyla sessiz kaldığı ve aksiyonlu sahnelerin altından çok iyi çıkmış.


Zaten Hugh Jackman ve Patrick Stewart'a diyecek bir şey bulamıyorum. Adamlar ikisi de 17 yıldır canlandırdıkları rollerine çok güzel veda ettiler. Özellikle Patrick Stewart'ın dede rolünü canlandırması takdire şayan bir oyunculuktu. Yine Hugh Jackman'ın Charles'ı gömerken sergilediği duruş mükemmel ötesiydi.




Eleştiriler


Filmin illa bir yerini eleştirecek olursak; filmin basit bir kovalamaca filminden bir tık üstünde olmasını beklerdik. Yine filme gitmeden önce "Ha tamam, bunlar yola çıkıyor. Yolda Charles ölür. Bir de kötü adamlar bir aileyi katleder. Sonra kaçıp kurtulurlar." kurgusunu herkes yaptı. Film bunun bir tık üzerinde bir şey sergilemeliydi.


Ayrıca Logan ve arkadaşları kötü adamlarla üç kere karşılaşıyorlar. Ve sonuna kadar Logan ne Doktor'u ne de Price'ı öldürmüyor. Burada bir kopukluk var. En azından ikisinden birini daha önce öldürebilirdi.


Neyse, genel anlamda film hoşumuza gitti. Filme izlemek için sinemaya gidilir. Görsel efektleri falan çok güzeldi. Siz filmi nasıl bulduğunuzu yorumlarda belirtmeyi ihmal etmeyin.


Yorumlar