Arrow 5.Sezon 23.Bölüm [Final] İncelemesi


Arrow 2012 yılında başlattığı süper kahraman dizileri akımına hala öncülük ediyor. Sadece süper kahraman dizileri arasında değil, genel bakış açısından da başarılı bir dizi olan Arrow geçtiğimiz günlerde 5. sezonunu tamamladı.

Geride kalan 3. ve 4. sezonlarıyla büyük hayal kırıklıkları oluşturan Arrow son sezonuyla bütün kötü düşünceleri parçalamış bulunuyor. Arrow bizi bu hafta TV tarihinin en süper sezon finallerinden biriyle buluşturdu. Zira çizgi romanlardaki karanlık ve derin konuları tam anlamıyla yansıtabilen dizi final bölümüyle bizi bölümün sonuna kadar kesilmeyen bir gerilime soktu. Bu cümleden sonra spoiler vererek bölümün bazı iyi ve kötü kısımlarına değineceğiz.

SPOILER'LI ALAN

Öncelikle bölümde en çok sevdiğimiz nokta şüphesiz Deathstroke’un dönmüş olması. Gerçekten Manu Bennet’in canlandırdığı Deathstroke, çizgi romandan ekranlara en mükemmel uyarlanmış karakterler arasında. Zira bölüm boyunca Oliver’a ihanet edecek mi, karşı tarafa geçecek mi yoksa eski Slade Wilson hala yaşıyor mu diye çok merak ettik. Dizideki bazı twist’lerle Deathstroke’u karşı tarafa geçirip geri getirmeleri heyecanı katlayan anlar oldu. Yine Captain Bumerang’ın çok bir rolü olmasa da geri gelip bir twist’e dahil olması güzel olmuş.

Bölümde yine dikkat çeken bir türlü sonuçlanmayan Thea ve Malcolm ilişkisi oldu. Malcolm’un Thea için kendi hayatını hiç düşünmeden tehlikeye atması hoşumuza giden sahnelerden oldu. Bununla beraber aksiyonun tavan yaptığı dövüş sahneleri tam yerinde oluş diyebiliriz. Talia vs Nisa, Black Canary vs Black Siren gibi dövüş kurguları güzel düşünülmüş diye düşünüyoruz.

Gelelim sezonun en önemli karakteri Adrian Chase’e. Bir çizgi roman takipçisi olarak Chase’in en dikkat çeken yönü Joker’i bir çok noktadan hatırlatması.

The post Arrow 5.Sezon 23.Bölüm [Final] İncelemesi appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar