Artık Yüzüklerde ‘Akıllı’


Evet gündelik hayatımızda kullandığımız telefonlar yaşamamızda çok önemli bir yere sahipler. Hatta onları hayatımızın en üst tabakasına yerleştirmiş durumdayız. Yürürken, yemek yerken, arkadaşlarımızla oturduğumuzda, akraba ziyaretlerinde bile telefonlar elimizden düşmemekte onları adeta canımızdan bir parça olarak görüyoruz desek yanlış bir şey söylemiş olmayacağız ama bu teknoloji açısından iyi bir yol katettiğimiz anlamına da gelmekte.

Teknoloji markaları da bunların farkında olup hayatımızı daha da kolaylaştırmak için zaman kaybetmeden teknoloji zincirine yeni bir halka daha katıyorlar ve bizde bu halkadan canımız çektiğince istediğimiz zaman faydalanabilmekteyiz. Telefonlarla birlikte televizyonlar, saatler, beyaz eşyalar (fırın, dolap, çamaşır ve  bulaşık makinası) gibi eşyalarımızda akıllanmaya ve hayatımızda yer etmeye başladılar. Şimdi de az sonra ki yazıyı okuduktan sonra belki şaşırırsınız ya da bekliyordum böyle bir şey dersiniz. Yüzükler bundan sonra akıllı olacak ! Evet onca aletlerden sıra yüzüklere geldi. Bu akıllı yüzükler “Smarty Ring” ismi ile karşımıza çıkacaklar. Smarty ring ismi ise yüzüğe oldukça yakışmakta. Smarty ring’in türkçe anlamı “Zeki Halka”dır. Böyle bir yüzüğe oldukça yakışmış.

Bu akıllı yüzükle neler yapabileceğiz ?

Bu akıllı yüzük ile yapamayacağınız neredeyse hiç bir şey kalmayacak. İşte o akıllı yüzüğün özellikleri karşınızda. İlk olarak bu akıllı yüzükler 24 saat dayanabilen bir bataryaya sahip olacak. En iyi taraflarından biri ise kablosuz olarak şarj edilebilir olması. Android ve İOS’larda çalışacak olan bu akıllı yüzükler telefona yüklecek küçük bir programla kullanılabilecek. Android ve İOS tabanlı telefonlarınıza gelen mesajları, bildirimleri ve aramalarıda kontrol edebileceksiniz. Hatta isterseniz twitter, facebook gibi sosyal ağlarda paylaşım yapabileceksiniz ve tek bir dokunuşla kamerayı açabilecek, arama yapabileceksiniz. Telefonunuzdan 9 metre uzaklaştığında uyarı vermesi de ayrı bir özelliği.

Su geçirmeyen bir yapıya sahip olan bu yüzük paslanmaz çelikle karşınıza çıkacak ve ledli modern bir ekrana sahip olacak. İndieggo’da satılacak olan Smarty Ring 13 mm genişlik ve 4 mm kalınlığa sahip olacak.

Peki bu yüzük en kadar fiyata sahip olacak ?

Cihazın fiyatını ise İndieggo 175 dolar olarak belirlemiş durumda. Bu fiyatı Türk lirasına çevirirsek yaklaşık olarak 600 ₺ – 700 ₺ civarı bir fiyatla karşımıza çıkacak gibi gözüküyor.

The post Artık Yüzüklerde ‘Akıllı’ appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar