Cloudflare nedir? Cloudflare DNS Kurulumu Nasıl Yapılır?


Cloudflare ile yapacaklarınızın büyük bir listesi bulunuyor. Ancak sizlere en çok kullanım amaçlarını maddeler halinde açıklayabiliriz;

  • Sitenizin analizini yapabilir,
  • DNS sunucusu olarak atayabilir,
  • Oldukça fazla iyileştirme çalışması yapabilirsiniz.

Bu programı DNS sunucu atama olarak kullanırsanız sitenize gelen ziyaretçileri analiz edebilir ve olası saldırıların önüne geçebilirsiniz. Ayrıca program web sitelerine bir bot koruması da atayabiliyor.

Cloudflare İçerisindeki Uygulamalar

  • GamaSEC uygulaması ile Code Inclusion, Sql İnjection ve Cross Site Scripting veya benzeri korumaları sitenize kurmanızı sağlıyor.
  • Google Analiytics kodu program tarafından sitenize otomatik olarak eklenir ve kod ekleme sırasında yaşanan sorunları ortadan kaldırılır.
  • SmartErrors uygulaması hata sayfalarını düzenlemenizi sağlıyor. 404 yada 500 hata kodu ile karşılaşan ziyaretçilerin klasik teknik terimler yerine anlamlı yazılar ile karşılaşmalarını sağlayabilirsiniz.
  • Pingdom uygulaması 80 portunu kullanarak düzenli aralıklar ile web sitesini kontrol eder. Sitenin normal çalışmadığı zamanlarda size mail olarak bilgi verir. Ücretli sürümünü almanız halinde telefonunuza mesaj gönderebilir. Ücretsiz sürümü sadece 1 domain takip hakkı veriyor.
  • A Better Browser ile belirlediğiniz internet explorer kullanıcılılarına güncelleme yapmaları yönünde uyarı verebilirsiniz. Tabi hala explorer kullanan kişi kaldıysa bunu kullanabilirsiniz.

Cloudflare

Programın Özellikleri

Bu program mailleri spama karşı koruma hizmetini size sunuyor. Ayrıca program sayesinde sitenizdeki içeriklerin kopyalanmasını engelleyebilirsiniz. Kopya botlarını devre dışı bırakabilir, kopyalamaya çalışan ziyaretçinin engellenmesini sağlayabilirsiniz. Cloudflare ile DDoS saldırıları karşısında güvenli bir siteye sahip olursunuz. Bu program 400 Gbps’ye ulaşan saldırılara kadar sitenize koruma sağlayabiliyor. Always online özelliği ile web sitenizin kopyasını düzenli olarak hazır tutar. Olası durumlara karşı sitenizin kopyasını size geri verir. Web site dosyalarını 30 farklı yerde sakladığı için tek bir sunucuda trafiğin yüklenmesinin önüne geçer.

DNS Nasıl Oluşturulur?

Cloudflare DNS yönlendirmesi için minimum 1 tane domaininiz olması gerekir. Daha önce eğer DNS yönlendirmesi yapıldıysa bu program yönlendirmeleri otomatik olarak çeker ve ayarlama yapmanıza gerek bırakmaz. Üstelik istediğiniz düzenlemeyi yapmanız için size özel bir panel açıyor. Programın DNS hizmetini ücretsiz olarak sunması DNS yönlendirmesinde maliyeti düşürmenizi sağlar.

The post Cloudflare nedir? Cloudflare DNS Kurulumu Nasıl Yapılır? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar