HTC U11: HTC’nin Yeni Amiral Gemisi Tanıtıldı


HTC’nin merakla beklenen amiral gemisi HTC U11 bu sabah düzenlenen bir etkinlikle tanıtıldı. Cihaz bir önceki amiral gemisi modeli olan U Ultra’ya göre geliştirilen tasarımıyla dikkat çekiyor.

Özellikle tasarımıyla ön plana çıkan HTC U11 halefi U Ultra’ya göre daha ince bir ekran çerçevesi sunuyor. Yeni Edge Sense özelliğiyle birlikte gelen cihaz daha önce hiçbir akıllı telefonda görmediğimiz sıkılabilir metal kenarlara sahip. Bu özellik sayesinde telefonun yan taraflarını sıkarak belirli uygulamaları açabilir yada daha kolay bir şekilde selfie’ler çekebilirsiniz. Metal ve cam bir tasarım tarzıyla gelen HTC U11 kırmızı, mavi, gümüş, siyah ve beyaz olmak üzere 5 ayrı renk seçeneğiyle geliyor.

HTC U11 5,5 inçlik SuperLCD 5 ekran teknolojili, Quad HD bir ekran ile geliyor. Ekran çözünürlüğü  1440 x 2560 piksel ve Corning Gorilla Glass 5 cam ile korunuyor. Cihazın ekran kasa oranı ise %71.4 oranında. Bu demek oluyor ki, cihaz Xiaomi, Samsung ve LG gibi ince çerçeveye önem veren markaların modellerinin yanında biraz geride kalıyor. Ayrıca cihaz 534 ppi’lik piksel derinliğine sahip.

Cihazın performans değerlerine gelecek olursak, HTC U11 piyasadaki en güçlü diyebileceğimiz Qualcomm Snapdragon 835 işlemcisine sahip. Cihaz 4 GB RAM+64 GB depolama ve 6 GB RAM+128 GB depolama olmak üzere iki ayrı modele sahip. Her iki modelde 2 TB’a kadar microSD kart desteğine sahip. Ayrıca Android 7.1.1 isletim sistemiyle piyasaya sürülecek olan HTC U11, Adreno 540 grafik işlemcisini kullanıyor.

The post HTC U11: HTC’nin Yeni Amiral Gemisi Tanıtıldı appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar