Injustice 2 Oyun İncelemesi


DC ve Warner Bros. tarafından duyurulmuş olan Injustice 2, hiç şüphesiz herkesin bir an önce çıksa da oynasak diye bekleyiş içerisinde olduğu bir süper kahraman oyunu. Yakın geçmişte Suicide Squad ile yakalanan ivme sonrasında Injustice 2, serinin ilk oyununa gösterilen ilgiden daha fazlasıyla karşı karşıya. DC karakterlerinin yer aldığı oyunda; Batman, Superman, Wonder Woman, Blue Beetle, Harley Quinn, Flash, Aquaman, Supergirl, Gorilla Grodd ve Atrocitus da yer alıyor. Her süper kahramanın kendine özel bir kostümü bulunuyor olmasıyla birlikte güzel detaylarla işlenmiş bir oyun, hem süper kahraman hem de dövüş oyunu severleri bekliyor. Injustice 2 için farklı dedikodular kulislerde dolanıyor olsa da, sizler oyun için tüm detayları sizler için derledik.

Injustice 2 Ön Söz

Serinin ilk oyununda olduğu gibi Injustice 2’de de alışageldiğimiz dövüş oyunu konsepti bulunuyor. Her karakter birbiriyle dövüşebiliyor. Kaliteli ve bir o kadar da keyifli versusların yaşanacağı bu açıdan su götürmez bir gerçek olarak ön plana çıkıyor. Hangi süper kahraman daha güçlü şekilde yapılan değerlendirmeler yerini oyun içerisindeki dövüşlere bırakacak.

Injustice 2’de Grafikler Beklentilerinizin Üzerine Çıkıyor

Injustice 2’de grafikleri bir bütün olarak ele almak pek de doğru olmaz doğrusu. Zira dış mekân, süper kahramanlar ve animasyon detaylarını ayrı ayrı ele almak daha objektif yorumlayabilmeye olanak sağlayacaktır.

Mekânların görünümü nihayet bu olmuş dedirten bir performansa sahip! Bomba gibi ortamlar bulunuyor oyun içerisinde. Ortam grafiklerinde beklenen detaylar olduğu gibi beklenmeyen detaylar da bulunuyor. Bu açıdan oldukça başarılı olmakla kalmıyor, aynı zamanda beraberinde dövüşleri daha keyifli hale getiriyor. İzlerken gözün gönlün açıldığı dış mekânlarla birlikte süper kahramanlar arasındaki mücadele de daha bir ateşli gözüküyor!

Süper kahramanlarımızın yüz detayı biraz daha ayrıntılı tasarlanabilir miymiş dedirtse de gayet başarılı grafikler söz konusu. Kıyafet detaylarından, karakterlerin hat detaylarına kadar her detay ucuz işçiliğe kaçılmamış dedirtiyor. Başarılı süper kahraman grafikleriyle birlikte, seçilen kahramanla adeta özdeşleşiliyor.

Animasyonlar tek kelimeyle muazzam. Süper kahramanların yerden yükselirken veya kendilerine özel olan hareketleri yaparken, aşina olduğumuz özelliklerini kullanmaları mest ediyor. Serinin ilk oyunundan animasyon açısından gelişim gösterdiğini söyleyebilmek böylelikle mümkün oluyor. Her karakterin özel gücünde adeta görsel şölen yaşanıyor.

Özel gücünü kullanan süper kahramanlardan adeta kısa metrajlı kesitler izliyor olmamız gerçekten oyunu özel bir noktaya taşımış. Uygulanan özel güçlerdeki videolar basit tutulmak yerine her açıdan detaylarla doldurulmuş ve bu da oyunun, kendi çıtasını yükseltmesini beraberinde getirmiş.

Kulaklarınız Bayram Edecek

Başından sonuna kadar sesler kusursuz bir şekilde oyuna entegre edilmiş. Menüde yer alanlar şöyle bir kenara dursun, oyun içerisinde darbelerdeki yapmacıklıktan kaçılmış. Darbeye bağlı olarak verilen tepkiler ve çıtırtılar oyunu oldukça keyifli hale getirmiş. Sesler 10/10’u hak ediyor desek yanlış söylemiş olmayız.

Oyun içerisinde darbelerden bağımsız olarak karakterlerin konuşmaları da önemli bir detay. Zira kendilerine özel konuşmalarıyla bizleri kendilerine yaklaştırıyor olmalarıyla oyunun içerisine daha fazla girebilmek bu sayede mümkün hale geliyor.

Akıcı Oynanışıyla Üst Üste Yumruklar

Tüm detayların yanı sıra oynanış açısından da Injustice 2, oyun severlerin yüzünü güldürecek. Hitler, kom bolar ve biriken özel güçlerle birlikte gelen darbeler oynanışı güzelleştiren unsurlar. Oyun içerisinde oynanışı etkileyebilecek pek de fazla çeşitlilik bulunmadığından dolayı olabildiğince güzel bir oynanışın beklediğini söylemek mümkün.

DC dünyasının en sevilen süper kahramanları seçilebildiği gibi yer konusunda da oyuncular istedikleri mekânlarda dövüşlerini gerçekleştirebilme olanağına sahipler.

Injustice 2’de oyun içerisi can baremleri klasikleşen şekilde ekranın üst bölümünde bulunmakla birlikte, süper kahramanların özel güç baremlerinin dolduğunu gösteren çizelge de ekranın alt bölümünde bulunuyor. Dövüş açısını kısıtlamayan bu çizelgeler, gerekli kontrollerin yapılmasına gözü yormadan olanak sağlıyor.

Injustice 2 Genel Değerlendirme

Serinin ilk oyununda güzel ama burada bir eksiklik var dediğimiz her nokta başarılı bir şekilde serinin ikinci oyununda doldurulmuş. Grafik açısından daha detaylı bir geliştirmeye gidilmiş olması sevindirici. DC karakterlerinin amansız dövüşüne ortak olabilme duygusunu ekrandan oldukça güzel bir şekilde aktarıyor Injustice 2.

Sesleriyle, grafikleriyle ve oynanışıyla birlikte kendi kategorisinde listenin ilk sıralarındaki yerini uzun süre koruyacak gibi gözüküyor.

The post Injustice 2 Oyun İncelemesi appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar