iPhone 7 DFU Moduna Geçiş Sorunu


Apple ’ın yeni amiral gemisi olan iPhone 7 ve 7 Plus yenilenen home butonu ile DFU moduna geçiş yönteminde de değişikliğe gitti. Artık fiziksel tuş yerine Taptic Engine denilen aslında dokunmatik ama titreşim sayesinde fiziksel tuş hissi veren bir teknoloji kullanılıyor. Bu yeni dokunmatik tuş ile DFU moduna geçiş yönteminde ise değişiklikler oldu.

DFU Modu Nedir?

Device Firmware Upgrade yani kısa hali ile DFU modu eskiden iPhone ana ekran tuşu ve güç tuşu ile birlikte kullanıldığında yazılım güncellemesi platformuna geçen bir komut olarak karşımıza çıktı. Önceki iPhone serilerinde cihazda donma, yazılımsal problem veya da daha farklı problemler olduğu zaman telefonumuzu DFU moduna geçiş yaptırarak iTunes üzerinden sistem geri yükleme yapabiliyorduk. Ancak yeni buton ile olası bir yazılımsal sorun karşısında bu moda geçiş zorlanacağı için Apple bu işlevi ses tuşlarına aktardı. Aynı anda cihaz güç tuşu ve ses kısma tuşuna basarak DFU moduna geçiş işlemi yapılabilir. Yeni tanıtılacak iPad Pro 2 serisinde de bu özellik kullanılacağı tahmin ettiğinden ellerinizin alışması faydalı olacaktır.

iPhone 7

iPhone 7 DFU Moduna Geçiş İşlemi Nasıl Yapılır?

Bu işlem için öncelikle DFU modunu aktif etmeniz gerekiyor. DFU modunu aktif hale getirmek için ise telefonunuzu kapatarak Lightning kablosu yardımıyla bilgisayarınıza bağlamanız gerekiyor. Sonrasındaki işlemler ise şu şekilde;

  • iTunes açık olması gerekiyor
  • Telefonun sağında bulunan güç tuşuna 3 saniye basılı tutmalısınız.
  • Güç tuşuna basarken eş zamanlı olarak ses kısma tuşuna da basılı tutun. Bu ses kısma tuşuna 10 saniye kadar basılı tutmanız yeterli olur.
  • Siz bu işlemi yaparken iTunes üzerinde yeni bir ekran açılması gerekiyor.
  • Ekran açıldığı zaman tuşlara basmayı bırakın, eğer hala basmaya devam ederseniz DFU moduna geçiş işlemi iptal edilerek telefonunuz yeniden başlatılır ve işlemleri baştan yapmak zorunda kalırsınız.

Bu işlemler sonrasında DFU modu ektin olur ve iTunes üzerinden telefonunuza ister sistem geri yükleme ister yazılım güncelleme isterseniz de daha önceki IOS sürümlerini yükleme yapabilirsiniz. Önceki sürümleri kurmak isteyen kişiler tüm verileri kaybolacağından yedeklemesini tavsiye ediyoruz.

The post iPhone 7 DFU Moduna Geçiş Sorunu appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar