iPhone Restore Etme Nasıl Yapılır?


Tüm dünyaca ünlü Apple tarafından satışı yapılan iPhone akıllı telefonları bazen yeni gelen güncelleme sırasında hata verebiliyor. Bu hatalar akılı telefonda yavaşlama yada donma gibi problemlere yol açıyor. Bu gibi durumla karşılaşan kullanıcılar telefonlarında ki sorunu kaldırmak için iPhone restore etme yolunu denemeleri gerekiyor. Kullanıcıların bu işlemleri yaparken tüm verilerin silineceğini bilmesi gerektiğinden varsa önemli dosya ve resimleri bu işlemi yapmadan önce yedeklemelerini tavsiye ediyoruz.

Restore Nasıl Yapılır?

iPhone restore yani diğer adıyla fabrika ayarlarına geri dönme için yapılması gereken işlemlerin sıralaması ise şöyle;

  • iTunes programını açmak eğer Windows kullanıcısı iseniz bilgisayarınıza iTunes programını kurmanız gerekiyor.
  • Daha sonra telefonunuzu bilgisayara bağlayın. Bu işlemi yapınca iTunes iPhone bağlantısını otomatik bir şekilde görecektir.
  • Programı açtıktan sonra sol üst köşede bulunan iPhone butonuna tıklayın
  • Geri yükleme işlemlerine başlamadan hemen önce iPhone ‘umu bul uygulamasını kapatmanız gerekiyor.
  • Bu işlemi ayarlar kısmına gelerek iCloud bölümünden uygulamayı kapat diyerek yapabilirsiniz.
  • Daha sonra iPhone ‘u geri yükle seçeneğine tıklayın
  • Tıkladıktan sonra yedekleme yapmak isteyip istemediğinizi soran bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Eğer yedekleme yapmak istiyorsanız bu sekme çıkınca işleminizi yapmanız gerekiyor.
  • Yedekleme yapmayı bitirdikten sonra geri yükle butonuna tıklayarak telefonu fabrika ayarlarına döndürme işlemini yapabilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra akıllı telefonunuz ilk açılışını yaptığınız zamanki halinde dönecektir. Bundan sonra yeniden kurma işlemi yaparak güncelleme dolayısı ile karşılaşılan hatalardan kurtulabilirsiniz.

iPhone restore etme işlemini sadece yazılım güncelleme zamanında çıkan hatalardan dolayı değil iCloud hesabını değiştirme, telefonu satma gibi durumlarda da sıfırlamak için kullanabilirsiniz. Bu şekilde telefonunuzda size ait hiçbir belge kalmadan satışını gerçekleştirebilirsiniz.

Telefon ve iWatch Üzerinden Geri Yükleme

Bilgisayar üzerinden iPhone restore etme işleminin yanı sıra telefon üzerinden de aynı işlemim yapabilirsiniz. Bunun için şu işlemleri yapabilirsiniz;

  • Ayarlardan Genel bölümüne gelin
  • Daha sonra buradan Tüm İçerikleri ve Ayarları Sil butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

iWatch üzerinden bu işlemi yapmak için ise yine aynı yolu izlemeniz yeterli olacaktır. Bu işlemleri bilgisayar, telefon ve akıllı saat üzerinden yapma imkanı ise sistemin kullanıcılarına tanıdığı kolaylığı gösteriyor.

The post iPhone Restore Etme Nasıl Yapılır? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar