Prey (2017) Oyun İncelemesi


Fallout gibi başarılı oyun serilerinin arkasındaki isim olan Bethesda tarafından yeniden tasarlanan yeni Prey oyunu yayınlandı. Beklentileri karşılayan yeni Prey oyununu sizler için inceledik.

Prey serisi 2006 yılında sunulmuş ve toplumun beğenisini kazanmış bir  oyun serisidir. Bu oyun Human Head Studios tarafından geliştirildi ve 2k Games firması tarafından dağıtıldı. Oyun yıllar içinde birçok kez senaryo değiştirdi. Oyun oldukça yüksek kazanç sağlamıştı. Milyonlarca insan bu oyunu kitaplığına dahil etti. İlgi üzerine Human Head Studios Prey 2’ yi geliştirmeye başladı. Fakat 2009 yılında bu oyunun isim haklarını Bethesda firması satın aldı. Herkes Prey 2 oyununu bekliyordu. Fakat Bethesda serinin yeniden başlayacağını duyurdu. Bu olay bir kesimi üzmüştü.

Zelda incelemesi

Tüm bunların ardında gelen haber insanları oldukça ümitlendirdi. Çünkü oyunun yapımı uman Head Studios’dan alınıp Arkane Studios’a verildi. Arkane Studios Bisohock 2 ve Dishonred gibi yüksek kazançlar sağlayan oyunları yapan firmaydı. Oyun mayıs ayının başında ilk bir saatini PS4 ve Xbox one kulanıcılarına ücretsiz olarak sundu. Oyun normal şartlarda 30 dakikalık bir sürede bitiyor. Ama ayrıntıları ve farklı yollardan giderek oyun zevkinizin süresi yaklaşık 1 saati buluyor. Haydi şimdi oyuna yakından bakalım.

Prey

Yeni Prey Yeni Grafikler

Her oyunun kendine ait tarzda grafikleri vardır. Arkane studios’un geliştirdiği bu yeni oyun grafiksel açıdan bize Dishonred ‘ın grafiklerini anımsatıyor. Grafikler gerçekten iyi optimize olmuş görünüyor. Günümüzde bir çok oyunda optimizasyon sorunu görülmekte. Örneğin bir oyun grafiksel açıdan üst düzey olsada yüksek bütçeli sistemlerde bile optimizasyon sıkıntısı yüzünden oyun kasabiliyor. Prey ‘in bu yönden başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz

Prey

Atmosfer ve Mekanlar

Oyun çevresel açıdan genellikle kapalı alanlarda ve  bina atmosferinde geçiyor. Oyunda Zelda‘daki gibi yüksek sistem harcamayan doğa ve çim atmosferine rastlamamız da oyunun optimizasyonunu ve cihazlarda rahat çalışmasını olumlu yönde etkiliyor. Oyun aslında bir uzay mekiğinde geçiyor ve Bu uzay mekiğindeki sırları açığa çıkarmaya çalışıyoruz. Oyun aynı zamanda bir nevi korku oyunu. Birazdan ayrıntılı şekilde anlatacağımız uzaylı şekil alabilen düşmanlar insanı gerçekten geriyor. Oyun için FPS, aksiyon, korku temalarını barındırıyor diyebiliriz.

Prey

Düşmanlar ve Silahlar

Oyunda klasik FPS oyunlarında bulunan silahlar bulunduğu gibi ayriyeten kendine özel silahları bulunuyor. Örneğin bir silahla düşmanlarımızı dondurabiliyoruz. Ama bu dondurmanın etkisi zamanla kayboluyor. Bu zaman zarfında düşmanı parçalamamız gerekiyor. Gelelim düşmanlara Oyundaki ana düşmanlarımız normal gördüğümüz her şeyin şeklini  alabilen uzaylılar. Oyunun en heyecan verici  ve adrenalin oluşturan varlıkları uzaylılar. Bu varlıklar gördüğümüz bir kahve, sandalye yada bir masa olabiliyor. Bu da oyunda sürekli dikkatli bir şekilde olmamızı gerektiriyor. Yani oyun yatıp rahat rahat oynamak isteyenleri biraz üzebilir. Fakat bir süre sonra bu düşmanlara alışıyoruz. Biz onlara yaklaştığımızda gerici bir müzik sesi geliyor. Buda nerede olduklarına dair bize ip ucu veriyor.

Zelda

Ses ve Müzikler

Oyunun en başarılı olduğu alanlardan birisi de müzikleri. Oyun müzikleri hepimizin aklına kazınır ve hatta bağımlılık yapar. Dikkat edin bu oyunun müziklerine de bağımlı olabilirsiniz.

Eğer aksiyon FPS ve birazda gerilim seviyorsanız bu oyunu mutlaka denemenizi öneririm. Sonraki incelemede görüşmek üzere. Tüm oyun incelemelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

The post Prey (2017) Oyun İncelemesi appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar