Apple’den Sürücüsüz Araba Seri Üretimi İçin Dev Adım


Apple’den Sürücüsüz Araba Hamlesi

Apple dünyanın en çok büyüyen sektörü olarak görülen araba sektörüne hızlı bir giriş için uzun süredir adımlar atmaktaydı. Bu adımlar öncelikli olarak eleman transferleri ile başlamıştı ve bir çok mühendis ve tasarımcı değişik şirketlerden transfer edildi.

Adımların sonuna doğru Apple CEO’sun dan önemli bir açıklama geldi. CEO’su Tim Cook özellikle “sürücüsü araba” üretimi içi girişimlerinin hızı bir şekilde devam ettiğini belirterek “Bu belki de bizi için en zorlu yapay zeka projesi olacak” dedi.

Bu girişim için Apple’in elini güçlendiren en büyük şey ise elinde bulundurduğu muazzam derecede fazla para rezervi. Çünkü Apple bir çok devletten daha fazla nakit para bulunduruyor. Öyle ki bu proje için şirket satın almaya kalksa örneğim; elektrikli araç için Tesla ile 35,7 milyar dolara ve normal araç üretimi ve parça tedariği desteği için önemli şirketlerden Ford’u 55,7 milyar dolara alsa bile elinde 111,6 milyar dolar değerinde bir nakit rezervi bulundurmaya devam edebilir.

Ayrıca Apple’in araç üretimi ile alakalı olarak duyular bunlar da değil  Ford Ceo’sundan da bir iddia gelmişti. Gazetelerden bahsederek “herkesle aynı şeyi okuyoruz, ancak çalışmalarımız ve tahminlerimize göre Apple bir araba üzerinde çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Test Alanı Arayışı İçindeler

Gelen diğer bilgilere göre ise , suan için sürücüsüz aracı için test alanı arayışı içerisinde olunduğu. Daha önce gelen sızıntılardan anlaşıldığı kadarıyla Apple’in Project Titan yani Titan Projesi kod ismiyle bir elektrikli araba üzerinde çalıştığı ve bu proje kapsamında BMW ile de görüşmeler sağladığı bilgileri elde edilmişti.

Anlaşılan o ki Apple tasarımları ile ön plan çıkan BMW ile işbirliğine daha yakın. Sektörün öncüsü ve liderlerinden olan BMW’nin d bu ortaklığa hayır demeyeceği düşüncesindeyim.

Sürücüsüz araç ile alakalı çıkış tarihi net değil. Daha önce yapılan haberler de 2019 tarihi ön plana çıkmıştı ancak yapılan son açıklamalar bu tarihin biraz daha ertelecekmis gibi göründüğünü söylemek de mümkün.

Ancak ne olursa olsun Apple’in araç sektörüne girmesi farklı şirketleri de tetikleyecektir. Ve bu tatlı rekabet araba severler için ilginç ve teknoloji harikası araçların habercisi gibi duruyor.

The post Apple’den Sürücüsüz Araba Seri Üretimi İçin Dev Adım appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar