Buhar Maskesi Nedir? [dosya]


Buhar Maskesi Nedir?

Buhar maskesi eski çağlardan beri sağlık amaçlı kullanılan bir yöntemdir. Sıcak suyun kap içinde üstü kapatılarak nefes yolu ile vücuda çekilmesi ve gerek burun tıkanıklıklarının açılması gerek de vücudun terletilerek terleme yolu ile nefes aldırılması için kullanılır.

Son dönemlerde ise özellikle kadınların makyaj sonrası sadece yıkama ve silme işleminin yetersiz kaldığı düşüncesi ile makyaj sonrası bir seans olarak kendilerine uygulamaları ile yayıldı diyebiliriz.

Buhar Maskesi Nasıl Yapılır?

Öncelikle buhar maskesini yapmanız için elinizde kaynatılmış su bulunması gerekmektedir. Genel itibari ile 1 litre su size yetecektir. Kaynattığınız 1 litre suyu sıcak bir kabın içine koyun ancak bu işlemlerden önce yüzünüzü makyaj ve sabundan silme ile kurtulabileceğiniz kadar kurtulduğunuzdan emin olun.

Kaba koyduğunuz suyun üzerine eğilin ve bir havlu veya çarşaf yardımı ile içeriye hava girmeyecek şekilde eğilip yüzünüze buharın geldiği kaptan yanmaması için 20-25 cm uzakta tutarak 10 dakika boyunca öylece bekleyin. Eğer daha etkili bir sonuç almak istiyorsanız lavanta veya okaliptüs etkili merhemleri suya ilave ederek de kullanabilirsiniz.

Cildinizin tahriş olmamasını istiyorsanız öncelikle maskeyi uygularken çok yakından yapmamaya özen göstermelisiniz. Ayrıca gerekmediği sürece ayda 1 defadan fazla yapmamaya özen gösterin kendinizi rahatsız hissettiğinizde ise hafta da 1 defayı kesinlikle geçmeyin.

Buhar Maskesinin Faydaları?

Buhar maskesi toksinleri atar, cildin gözeneklerini açar, her türlü kir ya da makyaj kalıntısını temizler ve daha derindeki deri tabakalarına yaşamsal nem kazandırır.

Ölü deri hücrelerini yumuşatarak, onların yüzün hafifçe ovulmasıyla kopup gitmesini sağlar. Aynı zamanda siyah noktaların giderilmesini de kolaylaştırır. İyi bir buhar maskesinin etkileri şunlardır, kan dolaşımını da hızlandırır ve yüz kaslarını gevşetir. Bunların her ikisi de yüzünüzün daha canlı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

Ayrıca değişik yağlar ile uygulanan buhar maskesinin  farklı sorunlarınızdan kurtarabilmenize yardımcı olduğu söylenebilir. Örneğin; Enerji veren bir buhar maskesi için limon ya da nane kullanabilirsiniz. Rahatlatıcı bir buhar maskesi için papatya ya da lavanta, soğuk algınlığı içinse nane ya da okaliptüs, stres azaltıcı bir buhar maskesi içinse sandal ağacı ya da bergamot kullanmanızı öneririz.

The post Buhar Maskesi Nedir? [dosya] appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar