Diyet Tatlıları Nasıl Yapılır?


Diyet Tatlıları nasıl yapılır?

Formunu korumak isteyen ve hastalıkları dolayısıyla kendisine dikkat etmek isteyenlerin gözde ürünleridir diyet tatlıları. Genel olarak normal bir pasta, sütlü tatlı gibi ürünlerin içindeki nişasta ve şeker oranların da düşürme yapılarak elde edilmektedirler. Daha çok doğal ve taze meyvelerin ve yoğurt formundaki ürünlerin tercih edildiği de sık sık görülmektedir. Yulaf, kepek, çavdar gibi daha dengeleyici un türevlerinin kullanılması da önemli bir farklılık gösterir diğer tatlılara nazaran.

Diyet yapanlar için tatlı önerileri nedir?

Pastane sektörü diyet yapanları unutmuş değil sizler için birçok diyet tatlısı sunmaktalar. Hatta bu tariflerin çoğuna internetten ulaşmakta mümkün işte sizler için derlediğimiz birkaç diyet tatlı önerisi;

Portakallı ve Naneli Yoğurt

Eğer küçük tatlı kriziniz tutuysa sizin için en ideallerinden biri bu tatlı. Yapmanız gereken çok basit bal ile yoğurdu karıştırıyorsunuz üstüne portakal ilave edip en son nane ekliyorsunuz.

Malzeme Listesi

6 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1.5 çay kaşığı bal
1 adet büyük portakal
4 tutam ince kesilmiş nane yaprağı

Donmuş Üzümler

Üzüm seven biri iseniz ve geceleri canınız tatlı çekiyorsa yapmanız gereken çok basit yıkanmış ve kurutulmuş üzümlerinizi yağlı kağıta sarıp dondurun ve sonra afiyetle yiyin.

Muzlu Gofretli Puding

Bu tarifimiz biraz daha ilgi çekici gelmiştir umarım muz ve puding aynı cümlede ve diyet yapılı ise şu şekilde; Kare bir tepsiye gofretlerden bir tabaka yapın. Üzerlerine muz dilimlerinden bir katman yapın. Malzemelerin tamamıyla bu katmanları yapmaya devam edin. Üzerini pudingle kaplayın ve pudingin malzemelerin arasına girmesine izin verin.

Malzeme Listesi

2 su bardağı yağsız süt
1 paket yağsız şekersiz vanilyalı puding
24 adet vanilyalı gofret
2 adet muz- dilimlenmiş
göz kararı krem şanti

 

Diyet Tatlıları Malzemeleri

Diyet tatlıların da en fazla tercih edilen ürünler doğal şeker barındıran ürünler olarak göze çarpmakta. Mevsimine uygun olarak seçilmiş meyveler hatta sebzeler öncelikli tercih. Bunlara örnek vermek gerekirse; çilek, portakal, kivi, muz, şeftali, elma gibi meyveler kullanılmalı. Şeker kullanılması gereken durumlar da diyet için önemli öğelerden olan esmer şekerin tercih edilmesi gerektiğini de söylemek yanlış olmaz.

Eğer un ile alakalı bir işimiz varsa özellikle beyaz un değil daha çok diğer tür unları kullanmanız da fayda var. Çavdar, yulaf özellikle yulaf diyet ürünlerin vazgeçilmez öğesi. Ayrıca doğal damgalı her ürünün kullanımı faydalı olacaktır.

The post Diyet Tatlıları Nasıl Yapılır? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar