Fotoğraf Makinesi Batarya Ömrünü Uzatmanın 6 Yolu [liste]


DSLR fotoğraf makinelerine kıyasla aynasız fotoğraf makineleri birtakım eksiklere sahip olduğu görülüyor. Bu eksikliklerden ön plana çıkanı ise batarya süresinin DSLR makinelerine daha kısa olması olarak karşımıza çıkıyor. Ancak fotoğraf makinesi batarya ömrü uzatmak 6 adımla mümkün olabiliyor.

1. LCD Ekran Üzerinden Fotoğraf Makinesi Batarya Ömrü Uzatma

Fotoğraf makinesinin arka kısmında bulunan geniş LCD ekranı vizörde bulunan LCD ekrana göre daha az enerji harcıyor. Aynasız fotoğraf makinelerinde fotoğraf ayarları, menü öğeleri ve fotoğrafları incelemek için daha fazla LCD ekranı seçmeniz batarya tasarrufu sağlar. Ancak durum sadece aynasız fotoğraf makineleri için geçerli DSLR cihazlar için vizördeki ekranı kullanmak enerji tasarrufu sağlar.

iPhone

2. Ekonomi Yada Uyku Modu

Pil ömrünü uzatmak için akıllı telefonlarda yapıldığı gibi uyku modu kullanımı daha sık tercih edilmelidir. Özellikle DSLR fotoğraf makinelerinde makinenin ne zaman kapanacağını belirlemek batarya kullanım süresini oldukça olumlu etkiliyor.

3. Görüntü İzlemeyi Kapatarak Tasarruf

Genellikle fotoğraf makinesi üretken firmalar cihazınızı resim çektikten sonra otomatik bir şekilde görüntüleyecek şekilde ayarlarlar. Bu fabrika ayarlarının dışına çıkarak görüntü izlemeyi devre dışı bırakın. Bu durum makinelerdeki yavaşlamayı ve kısa pil ömrünü ortadan kaldırır.

4. Wi-Fi ve GPS Fonksiyonlarını Kapatma

Fotoğraf makinelerini akıllı telefonlarla senkronize bir şekilde kullanmak oldukça fonksiyonel işler yapılmasını sağlıyor. Ancak telefona bağlanmak için WİFİ ve GPS özelliklerini kullanmak fotoğraf makinesi batarya ömrü açısından olumsuz etkiye sahip. Aktif bir şekilde kullanmadığınız zamanlarda bu ayarları kapatmanız pil ömrünü %30 oranında artırmayı sağlar.

5. Yedek Pil Bulundurma

Tüm işlemleri denediniz ancak yine de bataryanız sizin yoğun çekimlerinize dayanmıyorsa yedek pil satın alarak problemden büyük ölçüde kurtulabilirsiniz. Satın alacağınız yedek pil mutlaka mikro işlemcili batarya olmasına dikkat edin. Bu hem orijinal olacak hem de makine ömrüne etki edecektir.

6. Battery Grip Satın Almak

Fotoğraf makinenize fazladan bir batarya eklemenize imkan sağlayan Battery Grip aynı zamanda harici bir deklanşör tuşu vererek dikey çekimlerde size büyük kolaylık sağlar. Bu şekilde hem çekim kalitesini artırabilir hem de fotoğraf makinesinin batarya ömrü uzatılmış olacaktır. Ancak alacağınız Battery Grip mutlaka orijinal olması gerekiyor.

The post Fotoğraf Makinesi Batarya Ömrünü Uzatmanın 6 Yolu [liste] appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar