GTA 5 Krizi İçin Son Durum


Take- Two tarafından mahkemeye taşınarak kapatılması sağlanan mod geliştirme aracı OpenIV yaşanan GTA 5 krizi konusunda problemin daha da artmasına neden oldu ve oyuncular Steam mağazasındaki GTA 5 oyununun inceleme puanlarını düşürdü.

GTA 5 Krizi Mod Geliştirme Aracı Sorunu

Rockstar Games tarafından yıllardır oyun severlerin büyük bir ilgiyle takip ettikleri GTA serilerinde firmanın son amiral gemisi olan GTA 5’te mahkemelik oldu. Firma ile 2K Games işbirliği ile oluşturulan Take Two Interactive geçen günler içerisinde GTA V, IV, EFLC ile Max Payne 3 oyunlarında mod yükleme imkanı veren OpenIV programında anlaşmazlık yaşandı. Sorunun temel nedeni ise bu program GTA V oyununun güvenlik sistemlerine zarar vermesi olarak gösterildi. Bu nedenden dolayı yasal yollara başvuran programın geliştiricisi OpenIV programının yayından kaldırılmasını talep etmiş ve mahkeme bu talebi olumlu karşılamıştı.

Mahkemenin Yayından Kaldırma Kararı Sonrası

Verilen karar sonrasında tüm sunucular kapatılarak programın güncellemesi durduruldu. Yapılan bu işlemler sonunda GTA V mod yükleme işlemi imkansız hale geldi. Yıllardır modlar sayesinde ayakta kalmayı başaran oyun modlar olmadığında da piyasada varlığını sürdürse de satışlarda büyük bir düşüş yaşadı. Özellikle tüm dünya üzerinde oyuncuların tercih ettiği Steam mağazası içerisinde GTA 5 alımları düşüşe geçti.

Oyuncuların Mod Yayını Kapatma Kararına Verdikleri Tepkiler

Oyun severler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanan oyun GTA V krizi sonrasında mağazalardaki puanı düştü. Oyuncuların Steam mağazasına girerek uzun yıllardır ‘’Son Derece Olumlu’’ notuna sahip olan GTA için düşük not verdiler. Verilen notlar sonrasında oyunun derecesi ‘’Son Derece Olumsuz’’ halinde geldi. Toplamda 220 binden fazla kullanıcı oyunu inceleyip olumsuz puan vermesi ve gelen olumsuz puanların artması Rockstar Games firmasının telaşlanmasını sağladı.

GTA 5 Krizi İçin Çözüm Yolu

Uzmanlar tarafından yapılan incelemeler sonunda yaşanan krizin firmalar arası diyaloglardan dolayı anlaşma ile çözüleceği tahmin ediliyor. Ancak Steam Mağazası üzerinde satışların azalması ile zarar yapan Rockstar Games anlaşma olmaması halinde kendi mod yükleme araçlarını geliştireceği tahmin ediliyor. Her iki durumda da oyuncular eski oyunlarına geri dönebilecek ancak mahkeme süreci uzun süreceği için uzun bir süre beklenilmesi gerekecek.

The post GTA 5 Krizi İçin Son Durum appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar