Hepsiburada.com Satılıyor Mu?


Hepsiburada.com Satılıyor Mu Satılmıyor mu?

HepsiBurada.com Satılıyor mu Dedikodu mu?

  Bildiğimiz üzere HepsiBurada’nın yüzde yirmi beş hissesini 2015 yılında Abraaj Şirketi, kamuoyuna duyurulmayan bir fiyatla satın almıştı.

 

Hepsiburada.com Satılıyor mu Satılmıyor mu?

İsimlerinin bilinmesini istemeyen (anonim) birkaç kaynağa göre Hepsiburada.com’un yüzde yetmiş beş hisse sahibi Doğan Online Şirketi ile kalan hissenin sahibi Abraaj Şirketi, yeni bir ortak almayı yahut hisselerini satmayı düşünüyorlar. Yani ya ortak alacaklar ya da şirketin tamamını satacaklar.

Söylenenlere göre resmi adı D-Market Elektronik Hizmetler A.Ş olan şirketin bir milyar dolara kadar değerinin olabileceği ayrıca özel sermaye dışında piyasadaki başka kuruluşların da ilgisini çekmesini bekliyorlar. Ki bu durumun ilgilerini çekmesi kuvvetle muhtemel.

Hepsiburada.com Satılıyor mu Satılmıyor mu?

Peki bu durum için açıklama yapıldı mı?

Söylentilere net cevap verir mi tartışılır ancak şirketin kurumsal iletişim departmanı bir açıklamada bulundu. Açıklama şu şekilde:

Hepsiburada’nın ortakları hem şirketin hem de Türkiye’nin geleceğine ve şirketin Türkiye’nin e-ticaret sektörüne önderlik ederek büyümesine devam edeceğine inanmaktadır.” ayriyeten ek olarak: “Stratejik opsiyonların değerlendirilmesi kapsamında, şirketimiz zaman zaman danışmanlarla böyle süreçler yürütmektedir.” denildi.

 

Söz konusu şirketler (Abraaj, Doğan Online ve Goldman Sachs) ise bu konuyla ilgili henüz resmi bir açıklamada bulunmadılar. İleriki zamanlarda yapacaklarını düşünüyoruz. Zaten açıklama geldiğinde yine web adresimizde bulacaksınızdır.

 

Bahsi geçen bu durum Ortadoğu’daki e-Ticareti hareketlendiren Amazon’un, Dubai merkezli olan Souq.com’u satın almasının sonrasında Mart ayı içerisinde anlaşmaya varmış olmasının ardından gerçekleşiyor.  Dünyanın en büyük alışveriş merkezine sahip olan Emaar Malls PJSC’nin yaptığı sekiz yüz milyon dolarlık teklifini de Amazon bu sayede geride bırakmış oldu. Ancak yine de Souq.com’un Amazon tarafından resmi olarak satın alınma bedeli halen açıklanmadı. Açıklanır mı orası da belli değil tabii.

The post Hepsiburada.com Satılıyor Mu? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar