Hücre Başına 4 Bit ile Toshiba Flash Bellek Devrimi


Dünyaca ünlü teknoloji firması Toshiba son olarak üretmeyi başardığı flash bellek ile rekor kırdı. QLC NAND flaş belleği ile ilk defa hücre başına 4 bit kapasite miktarı yakalanmış oldu. Geliştirilen Toshiba flash bellek teknolojisi ile tek bir ürün içerisinde dünyadaki en yüksek kapasite olan 1.5 TB elde edilmiş olunuyor.

Toshiba Flash Bellek Detayları

TAEC tarafından BICS FLASH yeni üç boyutlu flash bellek duyuruldu. Daha önce QLC teknolojisi kullanılarak 512 GB kapasiteli ancak 768 GB kalıp kapasitesi olarak üretildi. Bu üründe hücre başına 3 bit kapasiteyi yakalayan Toshiba bu sefer 64 katmanlı hücre yapısı ile dünya üzerindeki en büyük kalıp kapasitesini buldu. Toshiba QLC flash bellek 16 kalıp istiflenmiş yapısı da eklenince 1.5 TB cihazlara izin verme imkanı yakalıyor. Hazırlanan bu teknoloji ile 768GB/96GB kalıbına ulaşması şuanda aynı sektördeki en yüksek kapasite yakalanmış oluyor.

Üretimdeki Teknik Zorluklar

Üretim aşamasında QLC teknolojisi ile birlikte hazırlanan flaş bellek bazı zorluklar çıkardığı belirtiliyor. Bu zorlukların ilk nedeni dünyadaki ilk 3D flash bellek olması olarak gösteriliyor.

Tüm bunlara ek olarak QLC SSD üzerindeki güç tüketimi azaltması ve az yer kaplamasından dolayı ver merkezleri tarafından büyük bir ilgi ile takip ediliyor. Piyasaya sunulduktan sonra büyük veri merkezleri Toshiba flash bellek satın alımlarında rekor kırması bekleniyor. Veri merkezi büyük firmaların daha fazla alan açılması ancak daha az yer kaplayan fiziksel bir depolama aracının olması ile yeni kampanyalar ile bilişim dünyasına yenilikler katabilir.

3D Flaş Bellek Çıkış Tarihi

QLC teknolojisi ile üretilen ve dünyanın ilk 3D özelliğine sahip Toshiba flash bellek satışları 7 ile 19 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Ayrıca üzerinde daha fazla geliştirilme yapılması için Haziran ayı başından itibaren SSD ve SSD kontrolcü olan üreticilere gönderileceği açıklandı. Belirlenen tarihler içerisinde 2017 Flash Memory Summit etkinliği ile flaş tanıtımı da gerçekleştirilecek.

Henüz ilk örnekler satılacağı için büyük veri merkezleri tarafından kullanılması söz konusu olmayacak ancak belirli bir sayıda flash bellek ile deneme yapılacağı stabil çalışması halinde üretimlere başlanılacağı da Toshiba tarafından bildirildi.

The post Hücre Başına 4 Bit ile Toshiba Flash Bellek Devrimi appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar