Michelin Geleceğin Lastiğini Üretti


Lastik sektörünün demir başlarından olan Michelin geleceğin lastiklerini üretti. 3D yazıcılar ile üretilen lastiklerin özellikleri ise hayli ilginç ve dikkat çekici cinsten. Michelin, dünyanın yeniden doldurulabilir özellikteki ilk lastiği MICHELIN Concept Vision’ı üç boyutlu yazıcı teknolojisi ile üretti ve tanıtımını yaptı. Şuan için yollarda göremeyeceğiz ama bu lastiklerin gelecek için muhteşem bir adım olduğu gerçeğini değiştirmez.

Doğa Dostu Bir Lastik

Michelin’ in ürettiği yeniden doldurulabilir lastiklerin muhteşem ve dünya için özellikle çocuklarımız için muazzam bir özelliği ise doğada kendi kendine çözünebilir olması. Diğer lastikler için doğada çözünme süresi yüz yılları alsa da Michelin’ in lastiği için durum hiç öyle değil ve biyolojik yapısı sayesinde çözünme çok hızlı gerçekleşiyor. Ayrıca lastiklerin geri dönüştürülebilir olması da çevreci yanına ekstra bir artı yazmamıza olacak sağlar cinsten.

İhtiyaca Göre Dolum İmkanı

Lastikler size ihtiyacınıza göre dolum imkanı sunmakta. Mantık çok basit aslında eğer kışın çetin bir yolla karşı karşıyaysanız  lastiklerinizi üç boyutlu yazıcı da ayarladığınız kış modun da dolduruyor ve ihtiyacınızı karşılıyorsunuz. Yaz için dolum imkanı da mevcut. Üstelik bu işlemler sadece bir kaç dakikanızı alıyor ve harika bir sürüş deneyimi de sunuyor sizlere.

Sensörlerle donatılan Vision lastikler, bağlantılı yapısı sayesinde sürücülerin sürekli olarak lastikleri ile ilgili bilgi almalarını ve evlerinden bile çıkmadan ihtiyaç duyulan sırt desenine göre lastik yazma programını çalıştırabiliyor. Sürücüler diş derinliği konusunda da bilgi alabiliyorlar.

The post Michelin Geleceğin Lastiğini Üretti appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar