PlayStation 4 İçin Geliştirilen PlayLink Nedir?


PlayStation 4 ile akıllı telefonları birbirine bağlayan yeni teknoloji PlayLink yapılan PlayLink E3 2017 etkinliğinde duyuruldu. Teknosa’nın da katkılarının olduğu E3 2017 etkinliği PlayStation oyunlarını akıllı telefonlara mı getiriyor? Hangi işletim sistemleri PlayLink’ten faydalanabilecek? Detaylar ise aşağıda.

PlayLink Nedir? Kullanımı Nasıl Olacak?

Daha önceleri PS4 ile akıllı telefonlar arasında birçok bağlantı şekli bulunduğundan dolayı bu teknoloji başlı başına yeni bir olay denilemez. Ancak aktif bir şekilde PlayStation 4 oyunları akıllı telefonlardan oynanamıyor. Bu yeni teknoloji ile oyunları açtığınız PS4 için kontrolü akıllı telefonunuzdan yapabiliyorsunuz. Kullanımı ise oyun konsollarının yerine tercih edilerek konsolun yaptığı tüm fonksiyonları da içerisinde barındıracak. Şimdilik uygulama deneme sürümleri ile etkinliğe katılan oyun severler ile buluştu ancak ilerleyen zamanlarda full sürümü ile tüm dünya üzerindeki PlayStation 4 kullanıcıların hizmetine sunulacak. Uygulama İOS ve Android olarak iki dev platformdan da kontrol edilebilmesi oyun severlerin ilgisini şimdiden çekmeyi başardı. Diğer yandan ise PlayLink uygulaması ile oynanabilecek oyunların listesi aşağıdaki gibidir;

  • Hidden Agenda oyunu bir dedektiflik oyunu olarak karşımıza çıkıyor ve Until Dawn geliştiricisi olan Supermassive Games tarafından sunuluyor.
  • That’s You
  • Franstics
  • Knowledge is Power
  • Singstar Celebration

Oyunlar hem PlayStation oyunları ve kendisine özgün oyunların geliştirilmesi sonucunda geniş oyun portföyü ile karşımıza çıkacak. Uygulamanın kullanıma sunulması ise 2017 yılının sonlarına doğru olması bekleniyor.

PlayStation M Controller

E3 2017 kapsamında tanıtılan teknoloji ürünleri PlayLink uygulaması ile kısıtlı kalmıyor. Bunun yanı sıra M Controller teknolojisi ile oyun içerisindeki silahları elinizdeki özel bir konsol sayesinde orijinal silah gibi hissedebilirsiniz. Ayrıca sanal gerçeklik gözlüğü ile uyumlu bir şekilde üretilecek olan PlayStation M Controller sanki gerçek savaşın içerisinde hissi ile oyun severleri buluşturacak. Bu sistem özel bir kamera sistemi kurularak M Controller cihazı ile bu kamera sisteminin karşısına geçmeniz şeklinde çalışıyor. Karşınızda bulunan kamera elinizdeki silah benzeri konsolun ucundaki ışık ile oyun içerisindeki yönlendirmeleri yapıyor. Ayrıca konsol üzerinde bulunan tuşlar ve gerçek tetik mekanizması ile VR gözlük kullanmanız halinde sizlere 3 boyutlu oyun imkanı sunacak.

The post PlayStation 4 İçin Geliştirilen PlayLink Nedir? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar