Steve Jobs Bunu İstiyordu!


Steve Jobs ölmesine rağmen bilişim dünyasında kattığı yeniliklere devam ediyor. Son olarak Apple yetkilileri tarafından yapılan açıklama üzerinde Steve Jobs iPhone için özel bir isteği olduğu açığa çıktı. Ancak pankreas kanserine yenik düşen Jobs bu hayalini gerçekleştiremeden dünyadan ayrıldı.

Steve Jobs’un iPhone Hayali

iPhone akıllı telefonlarında Steve Jobs fiziksel bir geri dönüş tuşu eklemeyi hedeflediği belirtildi. Diğer cihazlarda olduğu gibi Home tuşu ayrı ve geri dönüş tuşu ayrı olması hedefleniyordu ancak tek tuş ile bütün bu fonksiyonlar yapılabilir hale getirildi. İki ayrı fiziksel tuş olması yerine tek tuş ile tüm işlemlerini halledebilen iPhone kullanıcıları fiziksel bir geri dönüş tuşu istemediklerini yapılan anketlerde belirtti. İlk iPhone tanıtımını bizzat kendisi yapan Steve Jobs yaptığı konuşmada elinde tuttuğu akıllı telefonun da aynı Macbook bilgisayarlar gibi dünyayı değiştireceğine inandığını söyledi. Bunu söyledikten bir kaç yıl sonrasında tüm dünyayı akıllı telefon furyası sardı ve bugün Apple ürünü olan yada olmayan milyarları aşkın akıllı telefon tüm dünya tarafından kullanılıyor. İlk Steve Jobs iPhone tanıtımı sonrasında yapılan tüm tanıtımlarda Apple CEO’su olarak belirlenen kişi Steve Jobs’ın kıyafetleri ile etkinliğe çıktı ve Jobs’ın anısını yaşatmaya devam etti.

Brian Merchant Kitabı

Hazırlanan kitapta iPhone’un gizli tarihi başlığı altında ilk akıllı telefonun gelişimini anlatıyor. Kitapta verilen bilgilere göre Apple’da eskiden tasarımcı olarak çalışan İmran Chaudhri Steve Jobs’un iPhone hayali olarak belirttiği fiziksel geri dönme tuşu hiçbir zaman gerçekleşmedi. Ancak bu açıklama sonrasında akla ilk gelen soru diğer akıllı telefonlarda bulunan fiziksel geri dönüş tuşu da mı Steve Jobs’ın fikirlerinden çalındı? Microsoft ile yaşanan ilk bilgisayar vakasından sonra bu durumun ilk akıllı telefonlarda da yaşanmaması olumlu bir gelişme olarak görülüyor.

Kitap Satışa Sunuldu

Tüm dünyadaki insanlar tarafından milyarlarca kullanıcısı olan iPhone’u anlatan gizli tarih kitabı 20.06.2017 tarihi itibari ile satışa sunuldu. Kitabı satın almak isteyenler Amazon üzerinden sipariş verebiliyorlar. Yapılan Steve Jobs’ın hayali açıklaması sonrasında kitabın ilk gününde oldukça yüksek satış rakamları görüldü.

The post Steve Jobs Bunu İstiyordu! appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar