Teknoloji Severlere 5 Dizi Önerisi [liste]


Teknoloji severler sadece yeni çıkan ürünleri değil aynı zamanda teknoloji ile alakalı dizi ve filmleri de takip ediyorlar. Genellikle filmleri daha sık izleyen kişiler teknoloji konusu üzerine hazırlanmış dizilerin de bulunduğundan habersiz ancak birbirinden güzel teknoloji konulu dizi önerisi bu yazımızda.

1. Mr.Robot

Yazılım dâhisi olan Elliot dizideki başrol olarak oynuyor. Çekim teknikleri ile ön plana çıkan dizide birbirine karışan birden fazla konu işleniyor. Bunlara ek olarak Elliot karakterinin karanlık dünyasını da izliyorsunuz. Küçüklüğünden beri ailesinden şiddet gören bir çocuk olan Elliot siber güvenlik firmasında çalışır. Ancak burada psikolojik sorunları ortaya çıkar ve akşamları sevdiklerine zarar veren kişilere sanal ortamda zarar veren işler yapar. 24 Haziran 2015 tarihinde yayınlanmaya başlanan teknoloji dizisi günümüzde hala devam ediyor. IMDb’den 8.8 gibi bir puan almasından dolayı da yüksek izlenme ve beğeni oranına sahip olduğu söylenebilir.

2. Silicon Valley

Silikon vadisi denilince herkesin aklına ilk gelen teknoloji Silicon Valley dizisinde de işlenmeye devam ediyor. Başrolde bulunan Richard çok önemli bir algoritmayı keşfeder ve bunu duyan şirketler fikirlerini çalmak için Richard ile arkadaşlarının peşine düşer. Kendi şirketleri olan Pied Piper kuran arkadaşlar piyasada büyük firmalara karşı ayakta durmaya çalışıyorlar.

3. Halt & Catch Fire

İlk kişisel bilgisayarların ortaya çıktığı 1980’lerde geçen dizide başrol karakteri Joe MacMillan isimli kişi oluyor. MacMillan IBM bilgisayarlarında kullanılan işlemcinin aynısını yaptıktan sonra IBM tarafından gönderilen avukatlar ordusu ile karşı karşıya kalır. Steve Jobs’ın filmini izleyip keyif alan kişilere dizi önerisi olarak Halt & Catch Fire söylenebilir.

4. Black Mirror

Genel olarak teknolojinin ve sosyal medyanın insanları nasıl avcunun içine aldığını anlatmak amacıyla yayınlanan Black Mirror dizisinde herkesin elinde bir kara ayna göreceksiniz. Her bölümü diğerinden alakasız bir şekilde gelişen film Channel 4 kanalında yayınlanıyor.

5. Scorpion

Dizi ABD’nin CBS kanalında yayınlanıyor ve başrolde Walter O’Brien isimli karakter bulunuyor. Karakter ekibi ile birlikte ABD İç Güvenlik Departmanı’nda çalışır ve görevleri ülkeyi dışarıdan gelen siber saldırılara karşı korumaktır. Dahi karakterlerin ön plana çıktığı Scorpion teknoloji konusu dizi önerisi içerisinde listenin sonunda yer alıyor

The post Teknoloji Severlere 5 Dizi Önerisi [liste] appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar