Volkswagen ve NVidia Ortaklığı


Volkswagen ve NVidia Ortaklığı

 

Volkswagen ve Nvidia otonom araç projesi için ortaklık koltuğuna oturuyorlar.

Neden Volkswagen NVidia ile bu projede ortak çalışma kararı aldı?

Bildiğimiz üzere NVidia, son zamanlarda yapay zeka ve derin öğrenme üzerine yoğun çalışmalarda bulunuyor. Bu çalışmalar NVidia’yı bir adım önde götürüyor. Bu nedenle Volkswagen, NVidia ile ortaklık anlaşmasına varmış.

Volkswagen otonom araç projesi

Alman otomobil firması geçmişte yaşadığı emisyon sorunları yüzünden bayağı sıkıntılıydı. Yakın zamanlarda yeni çıkarmış olduğu Arteon modeli ile adından söz ettirmeye devam edecek gibi duruyor. Bununla birlikte önemli bir anlaşmaya da imza atmış bulunuyorlar.

Büyük otomobil firması Toyota’nın ardından, son zamanlarda otomobil firmalarının en fazla mesai yaptığı konu olan otonom araç çalışmalarıydı. Buna Alman otomobil firması da dahil oldu. Çalışmaları hızlı ilerletmek isteyen Alman otomobil firması, otonom araç çalışmaları için de NVidia ile ortaklık masasına oturdu.

 

Gelin hep beraber Volkswagen ve NVidia’nın yaptığı bu anlaşmanın detaylarını inceleyelim.

Volkswagen otonom araç projesi

NVidia’nın araç içi bilgisayarı Drive PX ile araçlar bulundukları ortamı algılayabilme özelliği kazanıyorlar. Ayrıca kendi kendine sürüş yeteneğini de üst seviyelere taşıyor.

Drive PX’in özelliklerinden yapay zeka ve derin öğrenme yalnızca bir ikisi. Drive PX birçok farklı kameradan gelen görüntülerin ardı sıra radar ve sensörden gelen verileri sentezleyerek analizliyor.

 

Alman otomotiv şirketi de 2014 yılında Münih’te inşa ettiği veri laboratuarı ile çalışmalarına başladığı, 2020 yılına kadar da otonom araçları ile otomobil piyasasında gücünü göstermek istediği için NVidia ile anlaştı.

Açıklama geldi mi?

Evet bu konuda Alman otomotiv şirketi CEO’sundan bir açıklama var.

Volkswagen CEO’su Dr. Martin Hoffman bir açıklamasında yüksek performanslı yapay zeka teknolojilerini kullanarak otonom sürüş becerilerini en üst düzeye taşımak hedefi olduklarını söyledi. Ek olarak; bununla birlikte NVidia ile yapılan işbirliğinin bu amaca yardımcı olacağını belirten açıklamalarda bulundu.

The post Volkswagen ve NVidia Ortaklığı appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar