Xiaomi Akıllı Ayakkabı Üretti


Teknolojinin giysilere de el atmaya başlamasından sonra çıkan tişört ve bilekliklerden sonra artık hayatımıza akıllı ayakkabılarda girmeye başladı. Son olarak Çin menşeili bir teknoloji şirketi olan Xiaomi akıllı ayakkabı üretti.

Akıllı Ayakkabı Teknolojisi

Bir süredir Xiaomi firmasının üzerinde çalıştığı akıllı ayakkabı ekransız bir şekilde karşımıza çıkıyor. Ayakkabının içerisinde bulunan çip Intel ile yapılan işbirliği ile üretildi. Yapılan tüm hareketleri kayıt altına alan bu çip akıllı telefonunuza gönderiyor. Ayakkabının adı ‘’90 Minutes Ultra Smart Sportswear’’ olarak belirlendi. İçerisinde bulunan modüle Curie ismi verildi ve bu modül sayesinde hareketler kayıt altına alınabiliyor.

Xiaomi Akıllı Ayakkabı Detayları

  • Akıllı ayakkabının şarjı 60 gün kadar yetiyor.
  • İçerisinde hava yastıkları ve kaymayı önleyen bir kaplama ile birlikte anti bakteriyel taban bulunuyor.
  • Bluetooth ile akıllı telefon arasında bağlantı kuruyor.
  • Akıllı bilek olan Mi Band ile Mi Fit uygulaması ile ortak bir şekilde çalışabiliyor.
  • Üretilen modeller 45 Dolar üzerinden satışa sunuluyor.
  • Kutudan çıkan aparatı ayakkabının altına yerleştirmeniz gerekiyor.
  • Yerleştirme sonrasında ayakkabı yakılan kalorileri, atılan adımları, koşulan kilometre sayısını kayıt altına alıp akıllı telefonunuza gönderiyor.

Spor Teknolojisi

Xiaomi teknolojiyi spora entegre etme konusunda tüm ürünleri kullanıyor. Firma tarafından üretilen bileklik, saat, akıllı telefon uygulaması gibi ürünler Xiaomi akıllı ayakkabı ile destekleniyor. Akıllı bileklikler Türkiye içerisinde 50 ile 60 TL arasında satılırken son çıkan akıllı ayakkabı 300 TL etiketi ile piyasaya girdi. Yurtdışında 45 dolar olan akıllı ayakkabı ülkemize gelirken bir dizi işlem ve vergiye maruz kaldığı için ürünün fiyatı bu hale geliyor.

Spor ayakkabı fiyatlarına bakıldığında teknoloji barındıran bir ayakkabının fiyatının 300 TL olması idare edilebilir gibi görünüyor. Ancak ayakkabı eskidikten sonra yeniden sipariş verme konusunda ayakkabıyı beğenmeyen kullanıcılar üretilen aparatın her ayakkabıya uyumlu olmasını bekliyorlar. Şimdilik bir kibrit kutusu büyüklüğünde olan akıllı ayakkabı çipi belki ilerde silikon bir ayakkabı tabanı olarak satılabilir. Bu sayede herkes ayak numarasına göre verdiği ayakkabı tabanı siparişi ile kendi zevkine göre aldığı her ayakkabıyı akıllı ayakkabıya dönüştürebilir.

The post Xiaomi Akıllı Ayakkabı Üretti appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar