Blogger’da Blog Nasıl Açılır? [dosya]


Blogger’da Blog Açmak

   Merhaba arkadaşlar. Bugün sizlere Google’ın kullanıcılarına ücretsiz blog yazabilme imkanı sunduğu Blogger’ı anlatacak ve kendinize ait bir blog nasıl oluşturabilirsiniz bunu anlatacağız.

Öncelikle söylemeliyim ki Google, Blogger’ı çok fonksiyonlu bir şekilde oluşturmuş. Daha sonraki süreçlerde yazdığınız yazılar için AdSense kullanarak (Yine Google’ın bir projesi, reklam almak için.) para kazanabilirsiniz.

Öncelikle Google’a “Blogger” yazıyoruz ve arama sonuçlarında ilk çıkan web adresine tıklıyoruz.

Önümüze böyle bir web sitesi çıkıyor. Buradan “Blogunuzu oluşturun” yazan butona tıklayarak blogumuzu oluşturmak adına ilk adımı atıyoruz.

Daha sonra ise, burada karşınıza çıkan ekranda Gmail bilgilerinizi girmelisiniz. Daha sonra “ileri” butonuna tıklayınız.

Daha sonra kırmızı yazmış olduğumuz yönergeleri takip etmelisiniz.

Başlık: Bu alana seçmek istediğiniz blog adınızı giriniz.

Adres: blog adınızı Türkçe karaktersiz (ç,ş… olmadan) bir şekilde giriniz.

Tema: Beğendiğiniz, hoşunuza giden bir temayı seçiniz.

Şimdi blogumuzu oluşturmuş bulunuyoruz. Artık temel ayarları yapabiliriz.

Bunun için sol atta görüldüğü gibi Ayarlar > Temel dedikten sonra ilk olarak Gizlilik kısmındaki “Hayır” işaretli olan kısımları siz “Evet” işaretleyiniz.

Kırmızı olarak yazdığım üzere, biz bu blogu sizlere görsel anlatım sağlayabilmek için açmış bulunuyoruz. Sizse emek vereceğiniz için bunu yapmalısınız. Emeğinizin karşılığını da Google verecek (İleriki zamanlarda reklam aldığınızda ödemenizi Google yapacak.). Bunun için anlattıklarımızı takip etmeniz yeterli olacaktır.

Daha sonra blogumuzun içeriklerinin ne ile alakalı olduğun Google’a tanımlamak, ziyaretçilerimizin aramaları sonucunda web adresinizin görülebilmesi gibi faktörler için meta açıklama kısmını doldurmalısınız. Doldurmaktan kastımız tabii örnekteki gibi tek cümle olmalı. Biz örnek olsun diye yazdık. Siz de kendi blogunuza uygun bir şekilde bu meta açıklama kısmına yazabilirsiniz.

İyi, hoş, güzel. Blogumuzu açtık ama ya alan adı alıp daha profesyonel görünmek istedik ya da yapamayacağımızı düşündük.

Ne yapacağız?

İyi, hoş, güzel. Blogumuzu açtık ama ya alan adı alıp daha profesyonel görünmek istedik ya da yapamayacağımızı düşündük. Bu aşamada ne yapacağım? Bir numaralı seçenek profesyonel olmak isteyenleri ilgilendirmekte. “Nasıl yani?” diye soranlar için hemen açıklayayım:

“İçeriği yedekle” dediğinizde o güne kadar girmiş olduğunuz tüm içeriklerinizi yedeklemiş olursunuz. “İçeriği içe aktar” dediğinizde ise yedeklerinizi tekrar yükleyebilirsiniz.

Gelelim bunlarla ne yapabileceğimize:

1-) Alan adı aldık. Belki burada değişiklik yaparken alt yapımızı da değiştirmek istedik. Örneğin: Blogger -> WordPress

Geçiş sağlarken sıfırdan yazıp yayımlamaktansa “içeriği içe aktar” diyebiliriz.

2-) Alan adı aldık daha profesyonel görünebilmek adına Blogger temamızı da değiştirdik ve yazılarımızın güvende olmasını sağlamak için böyle bir şey yaptık.

3-) Belki de düzenlemelerimizi yaparken önceki bilgilerimize bir şey olmasın diye tedbir amaçlı yedekleme yapmıştık. Bu yedekleri de herhangi bir yanlışımızda düzeltebilmek adına kullanabiliriz.

 

Diğer ayarlardan devam ediyoruz. Ayarlar > Diğer dedikten sonra karşımıza çıkan ekrandaki ayarlamalarımızı yönergelerimizi takip ederek yapınız.

Öncelikle böyle kalsın dediğimiz alanlar o şekilde kalsın, dokunmaya gerek yok. Evet dediğimiz yerleri de evet yapalım.

Google Analystic Web Mülkü Kimliğinizi Google Search Tools kullanarak ya da Google Analystic kullanarak bulabilirsiniz. Bence Google Analystic kullanarak bu kimliğinizi bulun. Daha sonra ilgili alana yapıştırınız.

Şimdilik bu kadar 🙂

The post Blogger’da Blog Nasıl Açılır? [dosya] appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar