Elon Musk X.com Alan Adını Paypal’dan Geri Aldı


Elon Musk adını ilk duyurduğu ve ilk projesi olan Paypal’ı ilk olarak x.com alan adı ile yayın hayatına sunmuştu. Daha sonrasında alan adı değişse bile x.com domaini Paypal’da kalmaya devam etti. Aradan geçen 19 yıl sonra Elon Musk x.com adresini tekrar satın aldı.

Çılgın Mucit Elon Musk

Yaptığı sıra dışı icatlar ile adından söz ettirmeyi başaran Musk SpaceX ve Tesla Motors gibi şoförsüz araç ile uzay teknolojilerine de el attı. Tüm bunlara rağmen girişimciliğe ilk adımını attığı Paypal’ı 1998 yılında kurdu. İlk adı X.com olan proje daha sonra Paypal adını aldı.

Paypal yıllar içerisinde bir marka halini alarak Confinity firması ile birleşti ancak Elon Musk Paypal projesini tüm hakları ile birlikte sattı. Sonrasında geleceğin teknolojisi olan Tesla Motors firmasını kurarak hayatına devam etti.

Elon Musk Neden X.com’u Satın Aldı?

Twitter’dan yaptığı açıklamaya göreMusk x.com adresini aldığını tüm dünyaya şöyle duyurdu;

  • com alan adını Musk’a geri satan Paypal’a teşekkür ettiğini belirtti.
  • Diğer yandan alan adı için bir projenin olmadığı sadece bu alan adının kendisi için yüksek manevi değere sahip olduğunu söyledi.

Proje olmadığını belirtmesine rağmen uzmanlar Elon Musk Paypal gibi bir ödeme sistemi ile geri döneceğini belirtiyor. Türkiye’de yasak olan Paypal yerine gelecek olan X.com ödeme sistemi ileriki yıllarda ülkemizde de yer alacağı ön görülüyor.

Elon Musk Projeleri

İlk projesi olan ödeme sistemi Paypal’ı sattıktan sonra Tesla Motors ile otomobil sektörüne yöneldi. Özellikle elektrikli otomobilleri ve kullanıcısı olmadan ilerleyen otomobilleri hayatımıza ilk getiren kişi olan Musk bunlarla da yetinmeyip uzay teknolojisi alanına da el attı.

Kurulan SpaceX uzay araştırmaları şirketi ile oldukça kritik bir dönemde elindeki son para ile birden fazla başarısız uzay roketi atımı yapan firma tam iflas bayrağını çekecekken son atışı başarılı oldu ve Musk’a milyonlar kazandırarak geri dönüş yaptı.

Son olarak çok fazla haberi çıkmayan sessiz bir şekilde ilerleyen Musk’ın son projesi Neuralink oldu. Bu proje ile insan beyini ile bilgisayarın birleşmesini sağlayarak bir nevi yapay zeka üretimine yoğunlaştı.

The post Elon Musk X.com Alan Adını Paypal’dan Geri Aldı appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar