En İyi 5 Baba ve Oğul Filmleri


Film dünyasında aşk yada macera konusu tüm filmlerin %90 oranında bir oranına sahip oluyor. Ancak bunların dışında niş konular üzerine de hazırlanan filmler birer klasik haline gelerek uzun yıllar izlenmeye devam ediyor. Özellikle baba ve oğul filmleri başarı, fedakarlık ve azim üçlüsünü anlatmakta en çok tercih edilen filmler haline geliyor.

1.    Sıkıysa Yakala

Başrolünde Leonardo DiCaprio’nun oynadığı filmde baba rolünü Cristopher Walken üstleniyor. Tom Hanks’in de oynadığı filmde 18 yaşından küçük birinin ABD’de nasıl dolandırıcılık yaptığını işliyor. Sahte çekler üreterek başlayan macera sahte diplomalar hazırlayarak uzun yıllar doktorluktan avukatlığa kadar mesleklerde çalışıldığını gösteriyor.

Tüm bunlara rağmen Amerikan yapımı filmler içerisinde çocuğunun tüm bu dolandırıcılıklarına rağmen ona sahip çıkıp polislere yerini bildirmeyen babayı ön plana çıkarıyor. Oldukça akıcı olan bu filmin sonunda ise dolandırıcımızı sürpriz bir son bekliyor.

2.    Yeni Başlangıçlar

Başrolünde Ewan McGregor’ün oynadığı filmde Cristopher Plummer gibi efsane bir oyuncu baba rolünü oynuyor. Bu filmde aile bağları kopuk olan bir ortamda yetişen bir adamın orta yaşlardayken annesinin ölümünden sonra babası ile olan yakınlaşmasını anlatıyor. İlginç olan bir şey vardır ki oda babasının eşcinsel olduğu! Başrolümüz babasının tercihlerini incelerken bir kendisinin de ne kadar yalnız biri olduğunu anlar ve iki farklı konunun bir arada işlenmesi ile film devam eder. Bu şekilde babası ile olan ilişkilerine yeni bir başlangıç yapar.

3.    He Got Game

Dram türünde olan bu filmde her şey 6 yıldır cezaevinde olan Jake isimli karakterin şartlı olarak tahliye edilmesiyle başlıyor. Tahliye edilmesini sağlayan kişinin Jesus isminde yetenekli bir basketbolcu olan oğlu var ve Jake’den istenilen ise Jesus’un Big State Üniversitesi’ne girmesi için ikna edilmesi oluyor. Yıldız basketbolcu Ray Allen ve Denzel Washington gibi ünlü isimlerin oynadığı  baba ve oğul filmleri arasında ilk sıralarda gösterilecek bir yapıt ortaya çıkıyor.

4.    The Godfather

Tüm dünya tarafından milyonlar tarafından izlenen ve bir dünya klasiği haline gelen The Godfather toplamda 3 seriden oluşuyor. Serilerin çekilmesi için karakterlerin yaşlanması beklendiği için her film arası ortalama 20 yıllık süre bulunuyor. Al Pacino ve Marlon Brando karakterlerinin hayatlarının en iyi oyunculuğunu sergiledikleri bu film bir mafya filmi olarak işleniyor. Babasının yerine geçecek olan kişiyi büyük zeka oyunları ve mücadele bekliyor.

5.    Baba ve Oğul Filmleri Zirvesi; Umudunu Kaybetme

Belki de tüm dram filmleri içerisinde ilk sırayı alabilecek ve Will Simith filmleri arasındaki en başarılı film denilebilir. Bir babanın şansız giden hayatında eşinin kendisini ve çocuğunu terk edip gitmesinden sonra babanın oğlu için yaptıklarını konu ediniyor. Bazı zamanlarda metro istasyonlarındaki tuvaletlerde yatan baba ve oğul çoğu zamanlarını erkenden sıraya girip evsizler için sunulan barınak imkanından faydalanmakla geçiriyor.

Çocuk rolünü Will Smith’in oğlu Jaden Smith’in oynadığı filmde babayı uzun uğraşlar sonunda oldukça zengin bir hayat bekliyor ancak işe alınması anında tüyleri diken diken eden bir sahne yaşanıyor.

The post En İyi 5 Baba ve Oğul Filmleri appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar