iPhone 8 Gecikme Nedeni Açıklandı


Apple firmasının yeni amiral gemisi olan iPhone 8 normal şartlar altında Eylül ayında tanıtımı yapılması gerekiyordu. Ancak yapılan açıklamalara göre iPhone 8 gecikme yaşatacağı yönünde oldu, gecikmenin nedeni ise kablosuz şarj teknolojisi oldu.

iPhone 8 Kablosuz Şarj Teknolojisi

Samsung ile yıllardır büyük bir rekabet içerisinde bulunan Apple yeni akıllı telefon modeli olan iPhone 8’de kablosuz şarj teknolojisi kullanmayı planlıyor. En büyük rakibi tarafından yıllar önce piyasaya sunulan bu teknoloji son olarak Apple ürünlerinde de yerini aldı. John Gruber iPhone 8 üzerine şu açıklamaları yaptı;

  • Yeni iPhone modelinde kablosuz şarj teknolojisinin kullanılması ürünün piyasaya çıkışını geciktireceğini söyledi.
  • Üretilen iPhone 8 kablosuz şarj özelliğine sahip olan ve olmayan olarak iki farklı model ile karşımıza çıkacak.
  • Kablosuz şarj teknolojisi kullanılmayan model Eylül ayında hayatımıza girebilir ancak diğer modelin gecikeceği üzerine söylentiler artmaya başladı.
  • Yeni şarj teknolojisinin kullanılması iPhone 8 gecikme nedeni olacağı ve satışlarda da bu durumun rakamları etkileyeceği belirtildi.

iPhone 8 Gecikme Nedeninin iPhone 7 İle Kıyaslanması

iPhone 7 Plus piyasaya ilk çıktığı zaman Portre modu olmadığı için IOS 10.1 güncellemesi çıktı. Daha sonrasında teknoloji kullanılmaya başlandığı zaman donanım ile yazılım arasında uyumsuzluk yaşandı. Şuan iPhone 8 üretiminde yaşanan sorunda aynı bu sorundan kaynaklanıyor.

iPhone 8 kablosuz şarj donanımı ile yazılımı arasında yaşanan uyumsuzluk üretimde gecikmeye neden oluyor. Ekranı OLED olacak iPhone 8 dikey çift objektif sahibi olacak. Foxconn sızıntılarına göre LED flaşı olacak ve arkada dairesel bir alana sahip olacak iPhone 8 bu noktadan kablosuz şarj özelliğini kullanabilecek.

Kablosuz Şarj Etki Alanı

Samsung oldukça kısa mesafeden kablosuz şarj özelliğini kullandırırken Apple bu teknolojisi bir tık daha ileri taşıyor. Endüktif kablosuz şarj özelliği eklenen telefonda 5 metreye kadar kablosuz şarj imkanı olacağı söylendi. Eğer gerçekten bu kadar uzun mesafeden şarj olabilme imkanı yakalanırsa Apple yine bir teknoloji devrimi yapmış olacak.

Sızıntıyı Benjamin Geskin ile KK Leaks Twitter hesabında yaptığı açıklamada belirtti. Genelde bu sızıntıların büyük bir kısmı doğru olduğu görülüyor eğer bu yılda doğru olursa iPhone 8 gecikme nedeni teknolojide bir devrim olarak aradaki olumsuzluğu giderebilir.

The post iPhone 8 Gecikme Nedeni Açıklandı appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar