USB 3.2 Teknolojisi Detaylanıyor


USB 3.1 teknolojisinden 2 kat daha hızlı olan USB 3.2 teknolojisinin tüm detayları açıklandı. Kablo bağlantı hızı konusunda yepyeni bir anlayış getirecek olan USB 3.2 çalışmalarına başlanıldığı öğrenildi.

Çoklu Hat Desteği İle USB 3.2 Teknolojisi

Promoter Group tarafından başlatılan çalışmaya göre yeni USB teknolojisi saniyede 2 GB veri aktarımı yapabilecek. Bir önceki ve hala kullandığımız son teknoloji olan USB 3.1 teknolojisi 10 Gbps veri yükünü kaldırdığı bilindiğine göre saniyede 2 GB oldukça yüksek bir rakam olarak görülüyor. Yeni USB teknoloji hakkında diğer detaylar ise şu şekilde;

  • USB Type-C ile yapılan en büyük teknoloji olarak görülüyor.
  • Promoter Group Apple, HP, Intel ve Microsoft gibi dünya devi teknoloji şirketlerle çalışıyor. Firmanın başkanı olan Brad Saunders yaptığı açıklamada USB Type-C bağlantısını ilk kez markete sunduklarında USB 3.0 teknolojisi ile uyumlu çalışması planlanan 10 Gbps bağlantı yolu oluşturmak istediklerini söyledi.
  • Bunun yanında 3.0 teknolojisi ile veri aktarımında getirdikleri büyük değişikliği USB 3.2 teknolojisi ile en üst seviyeye taşımayı planladıklarını açıkladı.

Şimdilik veri aktarım boyutu ve daha önceki teknolojiler ile karşılaştırılması açıklandı. Ancak yıl sonunda yapılacak olan USB Developer Day 2017 etkinliğinde USB 3.2 hakkında tüm detayların açıklanacağı uzmanlar tarafından ön görülüyor.

USB 3.2USB Developer Day 2017’de Açıklanması Beklenen Özellikler

Yeni veri aktarımı teknolojisi hakkında yıl sonunda yapılacak etkinlikte artık rakamların ve bilimsel sonuçların açıklanması bekleniyor. Yapılacak açıklamanın aşağıdaki bilgileri içermesi bekleniyor;

USB 3.2

  • USB 3.1 teknolojisinde kullanılan portların rengi USB 3.2 teknolojisinde değişip değişmeyeceği,
  • Eğer değişecek ise hangi rengin kullanılacağı,
  • Piyasaya ilk çıkacağı tarih,
  • USB 3.2 özelliğine sahip USB belleklerin ne zaman üretileceği,
  • Hangi firmaların bilgisayarlarında bu teknolojiyi kullanacağı,
  • Veri aktarım konusunda saniye başına aktarımın tam olarak ne kadar olduğu,

Bunlar ve bunlar gibi daha fazla sorunun cevabı etkinlikte açıklanacağı teknoloji dergilerinde ki haberlerde yerini aldı. Diğer yandan 3.2 teknolojisi ile üretilen belleklerin boyutunun Terabayt boyutlarında olursa oldukça büyük verilerin artık daha küçük USB bellekler ile taşınması ve veri aktarımı mümkün olacak.

Drone kullanmak

The post USB 3.2 Teknolojisi Detaylanıyor appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar