Windows 10 Mobil Versiyon Geliyor


Windows 10 Mobile Geliyor

Gelen bilgilere göre Windows, yeni sürümü olan Windows 10’u bilgisayarlara getirmek yerine telefonlara getirmeye karar verdi. Kısacası Windows 10 mobil versiyon yakında geliyor. Windows 10 mobil versiyon, uygulanması ve fikriyle başarılı olursa yeni bir çağ açacak diyebiliriz.

Windows 10 Mobil Versiyon!

Windows’un yöneticisi Brad Sams’in yaptığı açıklamaya göre: “Uzun süre bu fikri kafamda kurmuştum. Daha sonra bu fikri fiziksel bir boyuta prototipe taşıdım. Ekibim ve ben prototipten beklediğimizden daha fazla sonuç aldık. Görsellik olarak muntazam gözüküyor. İşlevsel olarak da bir çok yapılanmadan daha iyi duruyor. Yani biz bu tasarımı yaparken bütün bilgilerimizi ve deneyimlerimizi ortaya koyduk. Çok başarılı bir iş olacağına inanıyorum. Ama şimdi sırada en zor olan şey var: Bu projeyi mekaniğe dökmek. Bu işlemi yaparken oldukça zevk alacağımızdan da eminiz. Eğer ki mekanik tasarım sürecinde de istediğimiz sonuçları alır ve bu teknolojiyi başarılı bir şekilde testlerden geçirmeyi başarırsak yavaş yavaş bilgisayar devrinin kapanıp yerine tamamen mobil cihazların olacağı bir dünyaya geçiş yapabiliriz.

Windows 10 Mobil Versiyon Detayları

Windows bu yeni modelini eski modelleri gibi kendi bünyesinde barındırmayıp ARM üzerinde çalışmalar yapmayı planlıyor. Kendi ekseni altında bu işlemi gerçekleştirmek istemeyip ARM’la beraber gerçekleştirmek istemesinin birçok nedeni olabilir. Ama en büyük nedenleri kesinlikle ARM şirketinin daha köklü ve yapılı bir şirket olması. Peki Windows ve ARM şirketi birleşir ve bu telefonun tasarımını tamamen gerçekleştirirlerse Windows’un yaptığı açıklamaya göre şöyle olacak: Windows bu yeni programla desteklenmiş yeni bir telefonu satışa sürecek ama Windows 10 özelliği bu telefonda olmayacak. Eğer ki siz de kendi telefonunuzda Windows 10 özelliğini kullanmak istiyorsanız ek ücret vererek Windows 10’u telefonunuza yüklemeniz gerekiyor.

Tasarım gerçekleşirse?

Peki bu tasarım eğer ki gerçekleşirse neden bu uygulamayı seçeceğiz? Birçok kişinin aklında olan bir sorudur. Eski kullandığınız tasarımlara göre daha güzel ve kendisine has özellikleri olan bir tasarım olacağı kesin. Normal sürümlerden çok daha iyi olacağı da şimdiden belli oldu. Çünkü bu tasarımda tek bir şirket değil iki tane profesyonel şirket olacak. Windows ve ARM’ın beraber sırtlandığı bir proje olacak.

The post Windows 10 Mobil Versiyon Geliyor appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar