Windows 10 Oyun Modu Nedir? Nasıl Aktif Edilir?


Microsoft son amiral gemisi olan Windows 10 işletim sistemine oyun modunu Creators Update güncellemesi ile getirerek 27 Ocak 2017 tarihinde kullanıma sunuldu. Bu mod bilgisayar kullanıcılarının oyun oynadığı esnada arka plandaki tüm uygulamaları kapatarak oyunun donmadan ve rahat bir şekilde oynanmasını sağlıyor. Özellikle Windows 10 oyun modu nasıl aktif edileceği konusunda bilgisi olmayanlar için bu yazıyı hazırladık.

Windows 10 Oyun Modu Nedir?

Oyun performansının artırılması amacı ile hazırlanan bu mod bilgisayarın sahip olduğu tüm imkanların oyun üzerine yoğunlaşmasını sağlıyor. Bu modun getirdiği avantajlar ise 3. Parti bir yazılım ihtiyacı hissetmeden oyun performansı artırılıyor olmasıdır. Genellikle harici bir program kullanılması bilgisayarda bazı hataların oluşmasına neden oluyor ancak Microsoft tarafından sunulan bu imkan ile bilgisayar ayarları bozulmadan oyun oynarken donuyor probleminden de kurtulabilirsiniz.

Microsoft oyun severlerin isteklerini iyi bir şekilde takip edip Windows 10 oyun modu içerisine ekran videosu çekme fonksiyonu eklendi. Özellikle strateji oyunları yada CS GO gibi oyunlarda ihtiyaç duyulan bu özelliğin 3. Parti bir yazılım yerine sistemin kendi sahip olduğu bir program tarafından karşılanması da kullanıcılar tarafından beğeni kazanmasını sağladı.

Windows 10 Oyun Modu Nasıl Açılır?

Gelen güncelleme ile birlikte tüm oyun severleri de bu işletim sistemine geçmeye teşvik eden firma Windows 10 oyun modu nasıl açılır konusunda da bir yazı yayınladı. Bu yazıya göre oyun modunu açmak için şu işlemleri yapabilirsiniz;

  • Başlar üzerinden ayarlar menüsünü açın,
  • Karşınıza gelen ekran üzerinden oyun isimli menüyü açın,
  • Açılan sayfa üzerinde sol tarafta bulunan Oyun Modu isimli bölüme tıklayın,
  • Son açtığınız sayfa üzerinde Oyun Modunu Kullan seçeneği yanındaki buton kapalı ise bunu açık konumuna getirerek oyun modunu aktif hale getirebilirsiniz.

Bu işlemleri yaptıktan sonra oyuna girdiğiniz zaman Win + G tuş kombinasyonunu kullanmanız modu aktif hale getirmeniz için yeterli olur. Oyun esnasında Windows 10 oyun modu üzerinde kendinize uygun ayarları yapmanız için sol tarafta bir çubuk belirir bu çubuk yardımı ile istediğiniz özellikleri aktif hale getirebilirsiniz.

The post Windows 10 Oyun Modu Nedir? Nasıl Aktif Edilir? appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar