Blade Runner 2049 Film İncelemesi


Uzun bir aradan sonra yeni bir film incelemesiyle sizi sitemize davet ediyoruz. Yönetmen koltuğunda Denis Villeneuve‘nin oturduğu Blade Runner 2049 bu senenin en iddialı yapımı diyebiliriz. Zira Bilişim ve Teknik ekibi olarak uzun zamandır en izlediğimiz en iyi film Blade Runner 2049.

Öncelikle bu incelemenin spoiler‘sız bir inceleme olduğunu söylemek gerekiyor. Yani içiniz rahat bir şekilde okuyabilirsiniz. Eğer “Bize sadece şunu söyle; Gidelim mi, bekliyelim mi?” diye soracak olursanız, kesinlikle gidin derim. Hatta eğer bulunduğunuz şehirde IMAX salonu varsa, IMAX’te izleyin filmi. Film sinemayı hak ediyor.

Blade Runner 2049

Distopik Bir Kült Olarak Blade Runner 2049

Bununla birlikte çok iyi bir devam filmi izliyoruz. İlk Blade Runner filminden hikayenin 30 yıl sonrasında geçmesine rağmen iki film çok güzel bir bütünlük oluşturuyor. Film kesinlikle ilk filme çok bağlı ve ilk film izlenmeden bu film izlenmez. Bununla beraber film ilk filmdeki distopya ve bilinçsel varoluş sorgulamasını çok iyi yapıyor.

Film çok fazla aksiyon sahne barındırmayan, hatta yavaş ilerleyen bir hatta sahip ve sizi izlerken sıkmıyor. Ayrıca ilk filmde kullanılan edilen analog gelecek tasvirinden 30 yıl sonrasına çok sağlam bir geçiş yapılmış. Yani mesela Alien filmlerinden daha öncesini konu alan Prometheus filmine geçişte çok büyük bir teknoloji farkı sergilenmişti. Bu filmde ise bu olay çok güzel işlenmiş.

Blade Runner 2049

Filmde hemen hemen herkes çok güzel oyunculuk sergiliyor. Filmin baş karakateri Ryan Gosling, bence kariyeri boyunca izlediğim en iyi performansı sergilemiş. Az bir rolü bulunan Ana de Armas, Jared Leto ve Sylvia Hoeks üzerine düşeni çok güzel yansıtmışlar. Aynı şekilde filmin yarısından sonra konuya dahil olan Harrison Ford ta yaşlılığına rağmen çok güzel bir performans ortaya koymuş.

Kısaca filmin senaryo ve kurgusundan bahsetmek gerekirse; bu noktada da film ilk filmden izler taşıyor. Filmde sizleri çok hayrete düşürecek bir kurgu mevcut değil, yalnız film bittikten sonra salondan çıkarken kendinizi tamamen tatmin olmuş buluyorsunuz. Film yapboz çözer gibi adım adım ilerliyor ki, bu da filme ayrı bir tat katıyor. Ayrıca filmedi distopik atmosferin, afişlerden de gördüğümüz turuncu ve mavinin tonlarıyla çok güzel verildiğini düşünüyorum.

Blade Runner 2049

Senenin en iyi yapımına aday Blade Runner 2049‘u sizler için spoiler’sız inceledik. Film hakkındaki görüşlerinizi lütfen yorumlarda paylaşın. Diğer film incelemelerimize buradan erişebilirsiniz.

The post Blade Runner 2049 Film İncelemesi appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar