Efsane Oyun Konsolu Atari Geri Dönüyor


Bir zamanlar bir efsane haline gelen Atari oyun konsollarını üreten şirket yaptığı açıklamaya göre yeni bir oyun konsolu çıkarmaya hazırlanıyor. Tam 24 yıl aradan sonra Atari şirketinin CEO’su olan Fred Chesnais GameBeats röportajında sektöre geri dönüş hazırlığında olduklarını belirtti. Haber sitelerinde Atari geri dönüyor başlığıyla atılan haberler devamında PlayStation ve Xbox konsollarına rakip olabileceğini yazdılar.

Yeni Atari Nasıl Olacak?

Firma resmi internet sitesinde yayınladığı 22 saniyelik video ile metal ile ahşap karışımı bir görüntüye sahip bir oyun konsolu görünüyor. Tam olarak gösterilmeyen oyun konsolunun adı Atari Box olacağı söylendi. Yeni Atari Box cihazında hangi teknolojiler kullanılacağı ise şu şekilde;

  • Cihaz hakkında fazla detay verilmese de Fred Chesnais yaptığı açıklamada bilgisayar teknolojisi kullanacağını belirtti.
  • Diğer yandan cihazın Xbox oyun konsolu ile benzerliğinin olacağı biliniyor ancak hangi işletim sisteminin kullanılacağı bilinmiyor.

Tüm Atari geri dönüyor haberlerinin sonraki aylarda daha fazla ayrıntılar ile geleceği tahmin ediliyor.

atari geri dönüyorAtari Efsanesi Nasıl Bitti?

Atari Firması 1977 yılında ilk modelini çıkardı ve tüm oyun sektöründe bir devrim yarattı. Sonrasında çıkardığı konsollar ve oyunlar ile aynı kaliteyi koruyamayan şirket Nintendo gibi büyük firmaların da bu sektöre girmesiyle rekabete dayanamadı. 1993 yılında Jaguar isimli oyun konsolunu çıkardıktan sonra 10 yıllık bir süreç ile iflas eşine geldi.

İlk adı Atarı VCS olan ancak daha sonrasında Atari 2600 olan cihaz bugünkü tüm oyun konsollarının atası olarak kabul ediliyor. İlk çıktığında 30 milyondan fazla satış yaparak oyun geliştiricilere de bir bu kadar kazanç sağladı. İlk piyasaya girdiğinden 30 yıl süre ile Atari Oyunları satılmaya devam edildi ve bugün hala Atari ve oyunlarını bulabilmek mümkün olabiliyor.

  • 2600 modelinden sonra gelen 5200 modeli 270 dolarlım fiyatı ile oldukça pahalı bir giriş yaptı.
  • Diğer yandan 5200 modelinde yaşanan teknik problemler firmanın zarar etmesine neden oldu.
  • Tüm bunların yanı sıra firma çalışanlarını işten çıkıp Activision firmasına geçmesi krizi tepeye taşımaya neden oldu.
  • Krizden dönmek için kullanıcıların nasıl bir konsol istediklerini araştırma yaparak 7200 modelini çıkaran firma konsolun istenilen özellikleri karşılamasına rağmen çalışanların ayrılmasının önüne geçemedi.

Chesnais firmayı satın alarak mobil oyunlar dünyasına girerek en azından markanın sektörde adını duyurmaya devam etti. Ancak bugün Atari geri dönüyor başlığı ile atılan haberler markanın bilinirliğinden dolayı kullanıcıları kendine çekeceği tahmin ediliyor.

Zelda

The post Efsane Oyun Konsolu Atari Geri Dönüyor appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar