Fotoğraf Çeken Otomobil: Citroen C3


Türkiye’de 2017 yılının başında satışa sunulan Citroen C3 modeli fabrika entegreli olarak ConnectedCAM teknolojisi ile birlikte geliyor. Bu teknoloji ile ilk fotoğraf çeken otomobil piyasaya girmiş oldu. Özellikle Avrupa ve Amerika’da zorunlu olan araç içi kameralar kullanılan bu yeni teknoloji ile aracın kendi donanımı olarak karşımıza çıkıyor.

Citroen C3 İle Kazaları Kayıt Altına Alabilirsiniz

Özellikle acil durumlarda yada kaza anlarında HD video yada fotoğraf çekebilme özelliğine sahip olan ConnectedCAM teknolojisi dikiz aynasına yerleştirilmiş bir donanım olarak satışa sunuluyor. Yerleşik kameranın en büyük avantajı ise şu şekilde;

  • Araç içi kameralarda kaza anında bazen kamera hasar gördüğü için kayıtlarda kaybolabiliyor.
  • ConnectedCAM teknolojisi ile kayıtlar araç içi bilgisayar üzerine kayıt olduğu için kaza anında kayıtların kaybolmaması uçaklardaki kara kutu sisteminin otomobil sektöründe ilk kez kullanılması olarak yorumlanıyor.

Citroen C3 Araç İçi Kamerasının Özellikleri

Fabrikadan araç içi kamerası ile entegreli bir şekilde gelen Citroen C3 kullandığı kameranın özellikleri şunlardır;

  • HD kalitede video ve fotoğraf çekebiliyor.
  • GPS bağlantısı bulunuyor.
  • 16 GB dahili hafızaya sahip,
  • Dikiz aynası üzerindeki düğmeye bir kez basmak fotoğraf çekilmesi için yeterli oluyor.
  • Ayna üzerindeki düğmeye uzun süreli basıldığında 20 saniyelik videoların çekilmesine izin veriyor.
  • Çekilen görüntüler araç durduğu zaman paylaşabiliyorsunuz.

Kaza sonrasında fotoğraf çeken otomobil teknolojisinin getirdiği avantajlar özellikle ülkemizdeki şoförler gibi araç içi kamera almayan araç kullanıcılarına zorunlu olarak getirilmesinden dolayı kaza tespiti daha kolay yapılabilecek.

Avrupa ve Amerika’da getirilen zorunlu araç içi kamera kullanılması trafik kazalarından dolayı açılan davalarda büyük oranda düşüş yaşattığı belirtildi. Türkiye’de maalesef mobese yada görgü tanığı olmadığı durumlarda her iki tarafta kendisini haklı gördüğü için içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Kullanılan araç içi kamera sistemi ise uzmanların tarafsız bir şekilde değerlendirme yapmasına olanak tanıyor.

Kaza Anında Fotoğraf Çeken Otomobil Teknolojisi

Hava yastıkları gibi kaza anında kamera sistemi otomatik bir şekilde devreye giriyor ve 90 saniyelik video çekimini başlatıyor. Sahip olduğunuz fotoğraf çeken otomobil ile akıllı telefonunuz bağlantı kurabiliyorsunuz. Yapılan bağlantı ile evde yada AVM’de otururken aracınızı izleyebiliyor yada nereye park ettiğinizi unuttuğunuzda aracınızın yerini belirleyebiliyorsunuz.

The post Fotoğraf Çeken Otomobil: Citroen C3 appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar