TOR Kendini Hackleyene Ödül Veriyor


Son yıllarda siber saldırıların artmasından doları bir önlem amaçlı olarak TOR hackerlar arasında bir yarışma düzenleyerek kendisinin hacklenmesini istedi. Bu şekilde sistemdeki açık tespit edilip erkenden önlem alınmış olacak aynı zamanda hackleyene ödül vererek bu alanda bir çalışma yapılmasını sağlamış olacak.

TOR’u Hackleyene Ne Kadar Ödül Verilecek?

VPN sunucu hizmeti veren TOR diğer sunuculardan farklı olarak değişik bir algoritmaya sahip olarak hizmet veriyor. Bundan dolayı TOR VPN hizmeti diğer sunuculardan daha güvenli olduğu varsayılıyor. Özelikle DeepWeb’e girmenize imkan tanıyan VPN hizmeti kendisine yönelik bu alanda gelen saldırılara karşı hazırlıklı olmayı hedefliyor. Yarışmaya katılan hackerlara ise şu ödüller verilecek;

hackleyene ödül

 

  • Güvenlik açığı seviyesine göre en düşük seviyedeki açığa 100$ ödül verilecek.
  • Eğer yakalanan açık önemli bir seviyede ise 4.000$’a varan ödüller hackerları bekliyor olacak.
  • Bu ödüllere ek olarak sürpriz hediye, tişört verilecek,
  • Aynı zamanda resmi internet sitelerine hackerların isimlerini yazacağını bildirdi.

Tüm bunlar ile hackleyene ödül verdiği için yarışmaya olan katılımın yüksek olacağı hedefleniyor. Yarışma detayları hakkında tüm bilgileri TOR resmi internet sitesinde yayınlayan firma siber saldırıları hem kontrol altına almış olacak hem de resmi bir yarışma ile bunu öğrendiği için kişilerin hangi yollardan sistemin hangi açığını bulduğunu daha ayrıntılı bir şekilde öğrenebilecek.

 

 

hackleyene ödül

Artan Siber Saldırılar

Yaşadığımız son 2 yıl içerisinde tüm dünya çapında büyük firmalara yönelik artan siber saldırılar aslında ileriki yıllara yönelik büyük tehditlerin yaklaştığını haber veriyor. Her gün ABD Savunma Bakanlığı ve askeri kaynaklara yönelik yapılan saldırılar verilen rakamlara göre 1.500’ün üzerinde oluyor. Bu durumda güvenliğini sağlayamayan büyük bir firma yada askeri bir kuruluş tüm dünyada ciddi sorunların çıkmasına neden olabilir.

Bazı zamanlarda tüm devlet ve özel kuruluşlar sistemlerinin açığını bulabilmek için hackleyene ödül verilen yarışmalar düzenliyor. Düzenlenen yarışmalarda ise bazı büyük firmalar yüzbinlerce dolara kadar ödül vadettiği için alanında adını duyurmuş olan hackerlar da bu yarışmaya katılıyor. Özellikle ABD içerisinde her yıl onlarda ödüllü hacker yarışması düzenleniyor ve yılda toplam 500 bin $ bu yarışmalara harcanıyor.

The post TOR Kendini Hackleyene Ödül Veriyor appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar