Sağlıklı Bir Cilt İçin Öneriler


Cildimiz bedenen ve ruhsal olarak sağlık durumumuz hakkında en çok mesajı içeren bölümdür. İlaçların yan etkileri, alerjiler, stres, sıkıntı ve daha birçok belirti ilk olarak cildimizde ve özellikle yüz bölgemizde belli olur. Bu yüzden sağlıklı bir cilt için ilk kural beden ve ruh sağlığıdır. Peki ama bunlar dışında sağlıklı bir cilt için ne yapabiliriz?

Sağlıklı bir cildin ilk kuralı yukarıda da söylediğimiz gibi hem beden olarak hem de ruh olarak tam bir iyilik halinde olmaktan geçer. ancak bunlar dışında da temiz ve güzel bir cilt için uyulması gereken bazı detaylar vardır. Bunlar;

Sağlıklı Bir Cilt İçin Temizlik Kuralları

Öncelikle sağlıklı bir cilt için temizlik çok önemlidir. Her gün yatmadan mutlaka makyajın temizlenmesi gerekiyor. Asla makyajla yatağa girilmemeli. Gece boyu salgılanan hormonların cilt tarafından kullanılması için gözeneklerin açık olması gerekiyor. Aşırı makyajla uzun süre kalmak tıkanan gözeneklerden hava girmesini engelleyerek erken yaşlanma ve cilt lekelerine neden olur bundan kaçının. Sıcak su ile duş almak cildi aşırı yağlandırır. Soğuk suyla duş almaya özen gösterin

Düzgün Bakım

Tüm bunların dışında her sabah kalkınca ve yatarken sabun içermeyen cildinize uygun bir yıkama jeli ile yüzünüzü temizleyin ve yine cildinize uygun bir tonik ve nemlendirici krem ile bakımı tamamlayın. Güneşe çıkarken güneş kremi sürmeyi ihmal etmeyin. Haftada 2 kez peeling yaparak cildinizi ölü hücrelerde arındırın. Cilt tipinize uygun olmayan ve içeriğini bilmediğiniz hiç bir ürünü kullanmayın. Bu şekilde sağlıklı bir cilt yapısı kazanmak için ikinci adımı tamamlamış olursunuz.

Yeterli ve Dengeli Beslenme

Alkol ve sigara cilt sağlığını tehdit eden önemli 2 unsurdur. Bu yüzden uzak durmaya çalışın. Aşırı kafein tüketiminden kaçının. Bitki çaylarına hayatınızda yer verin. Özellikle melisa, papatya ve kuşburnu çaylarını kullanmaya özen gösterin. Bol su içerek hücrelerinizin yenilenmesini sağlayın. Günden en az 10 – 12 bardak su içmeye özen gösterin. Omega 3’ten zengin besinlere ağırlık verin. Bunlar cildin gençleşmesi ve parlaması için oldukça önemlidir. Ayrıca A, B ve C vitamini içeren besinlere sofranızda daha sık yer verin. Asitli içeceklerden ve şekerli besinlerden uzak durun. Özellikle hazır paketli ürünler ve yağlı gıdalar cilde zarar veriyor. Bunlara dikkat edin.

Unutmayın cilt bakımı her şeyin bütünüdür. Hepsini tam olarak yapmaya özen gösterin ve daha sağlıklı bir cilde sahip olun.

The post Sağlıklı Bir Cilt İçin Öneriler appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar