Başarılı İnsanların İdeal Uyku Süresi [dosya]


Dünyada başarılı olan her insan sıradan bir insana göre hayatında farklı düzenlere yer verdiği görülüyor. Özellikle insanı çalışkan yapmak için gerekli olan enerji ve zaman kazancı doğru uyku süresi ile belirleniyor. Buna bağlı olarak başarılı insanların ideal uyku süresi olarak sizlere bir liste hazırladık.

Uyku ve Başarı İlişkisi

Doktorların da yaptıkları araştırmalara göre insanlar bugün uyudukları ortalama uyku süresinin çok daha azı ile idare edebilecek kapasiteye sahipler. Durum böyle olunca kimi insanlar için 7 saat kimi insanlar için ise 4 ile 5 saat yeterli uyku düzeni oluyor. Ancak burada bilinmesi gereken bir durum bulunuyor oda toplam uyku saati değil uyunan saatin önemi oluyor. Saatlere göre uyumanın verimini şu şekilde açıklayabiliriz;

  • Akşam 11.00 pm ile gece 01.00 am arasında uyunan uyku tam iki katı verim sağlıyor. Yani bu süre içerisinde uyuyacağınız 2 saat vücudunuz tarafından 4 saat olarak algılanıyor.
  • Sabah 11.00 am ile öğleden sonra 13.00 arasında uyuduğunuz uyku ise size tam olarak 4 kat verim sağlıyor yanı bu saatler arasında uyuyacağınız 2 saatlik uyku size 8 saat olarak geri dönüyor.

Tüm bu rakamlar bilimsel olarak kanıtlanmış belgelerden alınmıştır. Bu rakamlara bakarak ideal uyku süresi olarak doğru zamanda yapılan 4 saatlik uyku gün içerisinde size 10 saatlik bir uyku gibi gelebilir.

İdeal Uyku Süresi

Bilimsel olarak süreleri anlattık ancak sizleri ikna edebilmemiz için başarılı insanlardan örnekler de vermemiz gerekiyor. bunlara bakıldığında ise şu rakamlar ortaya çıkıyor;

  • Donald Trump günde 3 ile 4 saat uyuyor.
  • Angela Merkel her gün sabit bir şekilde 4 saat uyuyor.
  • Elon Musk gibi bir teknoloji dâhisi günde 6 saat uyuduğunu belirtti.
  • Tim Armstrong yine günde 6 saat uyuyanlar arasında yerini alıyor.
  • Jack Dorsey günde 4 ile 6 saat arasında uyuduğunu bildirdi.

Bu uyku sürelerine bakıldığında bizlere başarılı insanların ideal uyku süresi hakkında daha detaylı bilgi veriyor. Bu bağlamda daha az uyuyan kişi gün içerisinde yapacağı işlere daha fazla zaman ayıran kişi olarak karşımıza çıkıyor. Yapılacak işlerin günün erken saatlerinde yapılması vücuttan tam verim ile faydalanmayı sağladığı gibi öğleden sonra gelen rehavetin de önüne geçmiş oluyor.

The post Başarılı İnsanların İdeal Uyku Süresi [dosya] appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar