Akıllı Tuzluk SMALT İle Tanışın


Dünyada teknolojinin girmediği alan kalmadı diyorduk ancak bu sefer hiç aklımıza gelmeyen yerde teknoloji kullanıldı. Akıllı teknolojilerin ilk defa soframıza kadar gelmesini sağlayan akıllı tuzluk SMALT ilk etkileşimli ve mobilden kontrol edilebilen tuzluğu olarak Indiegogo tarafından hayatımıza katıldı.

Indiegogo Akıllı Tuzluk SMALT ile Soframıza Geldi

Kitlesel fonlama bekleyen bu proje sofra süsü olarak akıllı tuzluk yapmaya karar verdi. Akıllı tuzluğun özellikleri ise şu şekilde;
  • Amazon Alexa yada akıllı telefon ile kontrol edilebiliyor.
  • Sadece bir tuzluk değil aynı zamanda bluetooth hoparlör olarak masanızda istediğiniz şarkıları çalabilen bir teknoloji ürünü olarak karşımıza çıkıyor.
  • çok renkli LED aydınlatmalara sahip olduğu için masaya şamdan yada farklı ambiyans görüntüsü sağlayabiliyor.
  • Ürünün en güzel yanı tuzu sizin belirlediğiniz miktarda döküyor olmasıdır. Bu özelliği sayesinde doktorların izin verdiği oranda tuzu tükettiğinize emin olabileceksiniz.
  • Mobil uygulama üzerinden tuzu çalkalayabiliyor ve dökülecek miktarı ayarlayabiliyorsunuz.
  • Ürünün tek dezavantajı tek şarj ile 4 saat süre ile çalışması oluyor.

Akıllı Tuzluğun Fiyatı

Yeterli fonlama sağlandığı zaman geliştirilip seri üretime geçilecek olan akıllı tuzluk SMALT şuan için henüz proje aşamasında. Eğer 25.000 Dolar gibi bir fon miktarını yakalarsa tüm dünya piyasasına sunulacak. Şuan için beklenilen fon miktarının yarısını dahi yakalayamayan bu ürün fon miktarını toplaması için 1 aylık süreye daha sahip. Ürün şuanda ABD içerisinde 99 Dolar fiyat etiketi ile satılıyor. Daha sonrasında ürünün fonlama süresi bittiği zaman 199 Dolar üzerinden satışı yapılacağı belirtildi.
Üreticiler fazla tuzun sağlığa olan zararını anlatarak tanıtına başladığı akıllı tuzluk SMALT daha sonrasında romantik bir yemek yada eğlenceli bir parti ortamı oluşturulmasını sağladığı gerekçesi ile yatırımcılardan destek bekliyorlar. Yardımda bulunacak kişilerin bu üründen beklentileri ise şu şekilde;
  • Şarj süresinin en az 10 saat ve üzerinde çıkması
  • Masada diğer akıllı telefonları şarj edebilmek için bir Powerbank bileşenine sahip olması isteniyor. Özellikle bu özellik son zamanlarda kafelerde ve restoranlarda şarjı biten müşterilere sunulan en iyi özellik olduğu için satış oranını yükselteceği ön görülüyor.
  • Ürünün sadece tuz için değil tüm baharat türleri için uygun bıçak yapısına kazanması bekleniyor.
Tüm bu beklentileri karşıladığı zaman ürün Indiegogo üzerinden büyük fon desteği alacağı tahmin ediliyor. İleriki yıllarda masamızda bir akıllı tuzluk bulundurup bulundurmayacağımızı merakla bekliyoruz.
The post Akıllı Tuzluk SMALT İle Tanışın appeared first on Bilişim ve Teknik | Teknoloji Haber, Listeler, Galeriler.

Yorumlar